enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5860
EURO
34,7910
ALTIN
2.412,82
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
33°C
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Az Bulutlu
33°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
34°C

Şanlıurfa’da izdihama sebep olan patates dağıtımına soruşturma başlatıldı

Eyyübiye Kaymakamlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Eyyübiye ilçesinde bir kamyondan dağıtılan patates çuvalları izdihamına yönelik açıklama yaptı.

Şanlıurfa’da izdihama sebep olan patates dağıtımına soruşturma başlatıldı
18.04.2021 12:17
0
A+
A-

Eyyübiye Kaymakamlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Eyyübiye ilçesinde bir kamyondan dağıtılan patates çuvalları izdihamına yönelik açıklama yaptı.


Eyyübiye ilçesinde yaşanan ve sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, sokak ortasında bir kamyondan yapılan patates dağıtımına halkın yoğun ilgi gösterdiği ve izdiham yaşandığı görüldü.

Park halindeki kamyondan yapılan dağıtımda izdiham oluşturan vatandaşların sosyal mesafe ve salgın kurallarını ihlal ettiği görüldü.


Soruşturma başlatıldı


Konu üzerine Eyyübiye Kaymakamlığı yaptığı yazılı açıklamada, “17 Nisan 2021 günü sosyal medya mecralarında yer alan, İlçemizdeki yardım dağıtım görüntüleri üzerine bu açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür.

Tarım ve Orman Bakanlığının 08.04.2021 tarihli ve 396932 sayılı yazısı ile üreticilerin elindeki arz fazlası patates ve kuru soğanların Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü tarafından satın alınarak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca ihtiyaç sahibi hanelere ücretsiz olarak dağıtılması işi kapsamında, ilçemize şimdiye kadar gelen yüzlerce ton ürün, 12 bin aileye evlerinde teslim edilerek sorunsuz bir şekilde dağıtılmıştır.

Olay günü de vakfımız personelince teslim alınan dört tır malzemenin üçü yine problemsiz bir şekilde dağıtımı gerçekleştirilmiş, kalan son tırdaki malzeme de kapıda teslim dağıtımı yapılmak üzere pikaplara yüklenirken, bir anda oluşan kalabalık nedeniyle dağıtım programı tam olarak uygulanamamış ve söz konusu istenmeyen görüntüler oluşmuştur.

Konu ile ilgili görevli personel hakkında gerekli inceleme başlatılmış olup, gelen yardımların, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine teslimi şeklinde dağıtımı, büyük bir özen ve dikkatle devam edecektir” ifadelerini kullandı.

HABERLER  Şanlıurfa’da korkutan deprem!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.