enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5696
EURO
34,9113
ALTIN
2.423,36
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Az Bulutlu
33°C
Cumartesi Açık
33°C
Pazar Az Bulutlu
32°C

Siverekli Şef Arif Türkoğlu MasterChef yarışmasında şampiyonluk için yarışacak

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Masterchef aşçılık yarışması için yaklaşık 1 yıl önce yaptığı başvurusu onaylanan Arif Türkoğlu Önümüzdeki günlerde İstanbul’a gidip şampiyonluk için yarışacak.

22.04.2021 20:13
0
A+
A-
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Masterchef aşçılık yarışması için yaklaşık 1 yıl önce yaptığı başvurusu onaylanan Arif Türkoğlu Önümüzdeki günlerde İstanbul’a gidip şampiyonluk için yarışacak.


Uzun yıllar boyunca memleketinden uzak olarak gurbette yaşayan Arif Türkoğlu birçok ülkede turizm ve restoran sektöründe büyük işlere imza atarak adeta Şanlıurfa’nın en çok sevilen Şefi haline geldi.

Siverek’e Steakhouse getiren adam olarak da bilinen Arif Türkoğlu Ayrıca geçmişte Dünyaca Ünlü Şef Özgür Akkor ile de birlikte çalışma fırsatı olan Arif Türkoğlu kariyerinde önemli işlere imza attı.

Ayrıca Siverekli Şef Arif Türkoğlu, Nusret Steakhouse, Gürkan Şef ve daha birçok yerde çalışarak önemli tecrübeler kazandı. Şanlıurfalı ve Siverekli vatandaşların Masterchef yarışmasını dört gözle beklediği öğrenildi.


Siverekli Masterchef adayı Arif Türkoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi;


Arif Türkoğlu, “1986 Şanlıurfa Siverek doğumluyum. 5 yaşında iken memleketimden uzaklaştım. 30 yıla yakın bir süredir memleketimden uzak yaşıyordum. Son 10 yıl ise yurt dışında kalıyordum. 20 yıldır restoran sektörünse bulunmaktayım. Kısaca çekirdekten yetime de diyebilirsiniz.

Benim başarılı olduğum yönlerim şu şekilde mutfakta şeflik, Şovmenlik ve yöneticilik anlamında uzun süre boyunca çalıştım. Geçtiğimiz yılarda restoran yönetiminde de bulundum. 9 Ülkede çalışma fırsatım oldu.

Bu Ülkelerden Dubai, Katar, Kuveyt, Abu Dabi, Bahreyn, Cidde, Mekke, Riyad, gibi ülkelerde çalıştım. Nusret Steakhouse’de ve Gürkan Şefte çalışma fırsatım oldu. Dünyaca ünlü şeflerden Ömür Akkor ile çalışma fırsatım oldu. Daha sonrasında neden buradayım derseniz eğer, aslında biraz memleket özlemi diyebilirim.

Ben buradan birikimlerimi ve eğitimlerimi aldım. Mesleğimde gerçekten iyi bir CV ile iyi bir kariyer yaptım. Sonrasında memleketim Siverek’te ciddi ve çılgın bir proje oluştu. Siverek’te ciddi bir restoran teklifi aldım. Burayı yönetmek adına tabi sonra duygusal bir karar aldım.

HABERLER  Adelet için yürüyen Urfa’lı

Memleketimde gerçekten bir aylık süre zarfında güzel işler yaptık. Çok iyi tepkiler aldım. Burada sürekli olarak saygı ve sevgi ile karşılandık. Çünkü Siverek’e Steakhouse’yi getiren kişi olarak adlandırıldım. Siverek’e Steakhouse getiren kişi olarak insanlar şuan beni bu şekilde tanıyor. O yüzden Masterchef olayım çıktı.

Birkaç gün önce bin beş yüz kişinin arasında ilk otuza seçilen kişi oldum. tabi 1.turu geçtik 2.turumuzda da ilk yemeğimizi yapacağız. Orası da ayrı bir alan tabi ki ayrı bir yer. Ben zaten şefim aslında ama ben oraya Masterchef olarak gidiyorum ve orda Masterchef olmak istiyorum.

Bu konuda da çok iddialıyımdır. Tabi kısmet birinci olurum veya olmam bilmiyorum ama orda iyi işler başarmak istiyorum. Öncelikle herkese teşekkür ediyorum. Beni dinlediğiniz için ben halkımdan memleketimden hemşerilerimden destek bekliyorum. Ben burada çok güzel işler yapmak istiyorum.

Memleketime güzel hizmetler vermek istiyorum. Beni desteklerseniz çok mutlu olurum. Şimdiden herkese tekrar teşekkür ediyorum. Siverek’te biraz araştırma yaptım. Daha önceden Siverek’te Masterchef için aday göremedim.

Zaten bunu 1 yıl önce yaptım bu başvuruyu da unutmuştum aslında bu başvurum sonradan karşıma çıkınca gerçekten çok mutlu oldum. Çünkü kendi mesleğime de güveniyorum. İyi şeyler yapacağıma da inanıyorum ve yeter ki hemşerilerim ve bana inanıp güvenen insanlarımız destek versinler.

Hemşerilerim de beni destekleyeceğine inanıyorum” İfadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.