enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3640
EURO
34,9533
ALTIN
2.325,55
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kabine sonrası önemli açıklamalar Tam kapanma geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ’29 Nisan-17 Mayıs arasında tam kapanmaya gidiyoruz’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kabine sonrası önemli açıklamalar Tam kapanma geliyor
26.04.2021 17:05
0
A+
A-
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ’29 Nisan-17 Mayıs arasında tam kapanmaya gidiyoruz’ dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrasında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüse karşı mücadele kapsamında 29 Nisan Perşembe akşamı saat 19.00’dan 17 Mayıs Pazartesi sabahı saat 05.00’e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçileceğini açıkladı.

geçen hafta Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde yapılan değişikliğe değinerek yeni bakanlara görevlerinde başarılar diledi, eski bakanlara ise teşekkür etti. Erdoğan, görevi devreden bakanlarla ilgili sosyal medyada yürütülen linç kampanyalarını kınadığını söyleyerek, “Ülkemize hizmet eden herkes gibi bu arkadaşlarımızı da hep şükranla hatırlayacak, gerektiğinde birikimlerinden istifade etmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Kabine toplantısı öncesinde KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşmesine değinen Erdoğan, Cenevre’de gerçekleştirilecek 5+1 BM toplantısını ele aldıklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Tatar Cenevre’de Kıbrıs Türk halkından aldığı destekle egemen eşitliğe dayalı, iki devletli çözüm vizyonunu gündeme getirecek. Türkiye olarak biz de bu vizyona tam destek vereceğiz. Özellikle Kıbrıs’ı çözümsüzlüğe mahkum etmek isteyen, Kıbrıs Türkü kardeşlerimizi ambargolarla yıldırmaya çalışan zihniyete müsamaha göstermeyeceğiz. Toplantının sonucu ne olursa olsun Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin yanında durmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

TSK’nın kara ve hava unsurları ile PKK-YPG terör örgütünün Kuzey Irak’taki fesat yuvalarına karşı kapsamlı bir operasyon başlattığını kaydeden Erdoğan, “Türkiye, sınırları dışından ve içinden maruz kaldığı terör saldırılarına karşı 2015 yılından itibaren terörle mücadelesinde yeni bir konsepte geçmiştir. Artık teröristlerin burnumuzun dibine kadar gelip eylem yapmasını beklemeden terör örgütlerini inlerinde bulup yok etme stratejisi ile hareket edeceğimizi tüm dünyaya duyurduk. Bu doğrultuda hem sınırlarımız içinde hem de sınırlarımız ötesinde terör örgütlerine yönelik tarihlerinde görülmemiş ağır darbeler indirdiğimiz operasyonlar yürüttük, harekatlar gerçekleştirdik. Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım adı verilen son operasyonlarımızda bu amaçla yürütülmektedir. Operasyonlarımızda görev alan kahraman askerlerimizin her birini alınların öpüyor, gazalarının mübarek olmasını diliyorum. Cumartesi günü hareket merkezine bağlanarak askerlerimize terörle mücadeledeki kararlılığımız ile başarı temennilerimizi ifade ettik. Irak ve Suriye sınırlarımızı terör örgütlerinin tacizinden tamamen kurtardığımız gibi inşallah sınırlarımız ötesinde de herhangi bir terör oluşumuna izin vermeyeceğiz. Her ne kadar bu konudaki hassasiyetlerimizi ve kararlılığımızı hala anlamayanlar varsa da biz sahada ve masada yürüttüğümüz mücadele ile hakikatleri herkese kabul ettireceğiz. Bu arada 2 şehidimiz var, bu şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımızın ağır bir durumu söz konusu değil, Rabbimden onlara da şifa diliyorum. Suriye’de sınırlarımızın dibinde bir terör oluşumu peşinde koşanların elbet bu gerçeği göreceğine inanıyorum. Biz kimin ne dediğine, kimin kiminle yürüdüğüne bakmadan ülkemizin ve milletimizin bekası için ne gerekiyorsa onu yapmayı sürdüreceğiz. Allah Türkiye’nin ve onun gözbebeği olan TSK’nın, kahraman Mehmetçiğimizin yar ve yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.

HABERLER  Urfa'da işten çıkarılan yüzlerce işçi nöbete başladı!

Derya Yetim – İlker Turak

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından diğer satırbaşları:

”Geçtiğimiz hafta Kabinemizde küçük bir değişiklik yapmıştık. Aile ve sosyal Hizmetler Bakanlığımızı ikiye böldük. Ticaret Bakanlığı vazifesini Mehmet Muş görev almıştır. Görevlerini devreden Zehra Zümrüt Selçuk, Ruhsar Pekcan arkadaşlarımıza ülkemize yaptıkları destekler için şükranlarımı sunuyorum. Bu arkadaşlarımızla ilgili sosyal medyada yürütülen linç kampanyalarını kınıyorum”

 “ABD Başkanı Biden, yayınladığı mesajda coğrafyamızda bir asırdan önce yaşanmış olaylarla ilgili mesnetsiz, haksız ifadeler kullanmıştır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Şayet böyle bir yola girilecekse bu yarıştan alnı ak çıkacak tek millet ve devletin biz olduğunu da hatırlatmak isteriz. ABD ve Avrupa başta olmak üzere bize soykırım ifadesi yönetenler, millet içine çıkamayacak duruma gelecektir.”

“Ülkemizde Ermenilerin katlettiği Türklere ait pek çok toplu mezar vardır ama Ermenilere ait olana rastlayamazsınız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ’29 Nisan-17 Mayıs arasında tam kapanmaya gidiyoruz’

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.