enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
25°C
Şanlıurfa
25°C
Açık
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Açık
32°C

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Bütün inançlarda masum insanları öldürmek yasaktır”

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF. DR. ALİ ERBAŞ, İSRAİL’İN YAPTIĞI SALDIRILARDA HAYATINI KAYBEDEN FİLİSTİNLİLER İÇİN FİLİSTİN BÜYÜKELÇİLİĞİNE GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRDİ. PROF. DR. ERBAŞ, İSRAİL TARAFINDAN YAPILAN SÖZ KONUSU TERÖR FAALİYETİNİN BİR AN ÖNCE DURULMASI GEREKTİĞİNİ İFADE EDEREK, “ÇÜNKÜ BÜTÜN İNANÇLARDA BİLİYORUZ Kİ MASUM İNSANLARI ÖLDÜRMEK YASAKTIR” DEDİ.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Bütün inançlarda masum insanları öldürmek yasaktır”
18.05.2021 21:21
0
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İsrail’in yaptığı saldırılarda hayatını kaybeden Filistinliler için Filistin Büyükelçiliğine geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdi. Prof. Dr. Erbaş, İsrail tarafından yapılan söz konusu terör faaliyetinin bir an önce durdurulması gerektiğini ifade ederek, “Çünkü bütün inançlarda biliyoruz ki masum insanları öldürmek yasaktır” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İsrail’in Mescid-i Aksa’da yaptığı saldırıları ve ardından Filistin’in çeşitli yerlerinde ve şehirlerinde yaptığı katliamları kınamak, lanetlemek için Filistin’in Türkiye Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa’ya geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdi. Filistin Büyükelçiliğinde yapılan ziyaretin ardından basın açıklamasında bulunan Prof. Dr. Erbaş, bütün kamuoyuna seslenmek istediğini belirterek “Çocuk katili, bebek katili ve mabetleri dahi hiç acımadan yıkan tahrip eden İsrail terör ve zulmünün bir an önce durdurulması gerekiyor. Dünyanın gözü önünde böyle bir terör faaliyetini nasıl yapabiliyor? Nasıl bu kadar cesaret içerisinde hareket ediyor? Bunu sorgulamamız gerekiyor” diye konuştu.
Sadece Müslüman devletlerin değil, bütün dünya devletlerinin söz konusu insanlık suçunun bir an önce ortadan kaldırılması ve durdurulması için harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Erbaş şunları söyledi:
“Hepimizi insanlığımızdan utandıran bu terör faaliyetinin bir an önce durdurulması gerekiyor. Çünkü bütün inançlarda biliyoruz ki masum insanları öldürmek yasaktır. Yahudiliğin kutsal kitabı Tevrat’ta yasaktır. Öldürmeyeceksin deniliyor Tevrat’ta. Hıristiyanlığın kutsal kitabı İncil’de yasaktır. İslam’ın kutsal kitabı Kur an-ı Kerim’de de ‘Bir insanı öldürmek bütün insanlığı öldürmek gibidir, bir insanı kurtarmak bütün insanlığı kurtarmak gibidir’ ayeti var.”
Dünyadaki din adamlarına seslenen Erbaş, “Dünyanın neresinde olursa olsun hangi dinin, hangi ülkenin lideri olursa olsun mutlaka din adamlarının da bu konuda harekete geçmesi gerekiyor. Bu terör faaliyetini durdurması gerekiyor. Masum insanları, mabetleri, çocukları, masum insanları kurtarmak için buna ihtiyacımız var. Tekraren bunu ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.
Filistin Ankara Büyükelçisi Mustafa ise, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Prof. Dr. Erbaş’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek, İsrail’e tepki gösterdi.

HABERLER  Mecliste Suruç Belediyesinin bütçesi görüşülürken tartışma çıktı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.