enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3433
EURO
35,1097
ALTIN
2.308,93
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Göbeklitepe’yi 4 ayda yaklaşık 100 bin kişi gezdi

Şanlıurfa’da bulunan ve UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Göbeklitepe’yi yılın ilk 4 ayında yaklaşık 100 bin kişi gezdi.

Göbeklitepe’yi 4 ayda yaklaşık 100 bin kişi gezdi
25.05.2021 08:51
0
A+
A-
Şanlıurfa’da bulunan ve UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Göbeklitepe’yi yılın ilk 4 ayında yaklaşık 100 bin kişi gezdi.

“Tarihin sıfır noktası” olarak nitelendirilen tarihi mekan, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. İsteyen ziyaretçiler, Göbeklitepe’ye gidiş gelişte yaklaşık 3 kilometrelik mesafede doğa yürüyüşü yapıyor.

– “Göbeklitepe’yi görmek için birçok insan plan yapıyor”

Türkiye Turist Rehberleri Birliği Denetim Kurulu Başkanı ve Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Müslüm Çoban, AA muhabirine, Göbeklitepe’nin ziyaretçisine hem tarihi hem doğal bir atmosfer sunduğunu söyledi.

Göbeklitepe’nin her yıl çok sayıda turist çektiğini hatırlatan Çoban, ilk 4 aylık süreçte ise yeni tip koronavirüs salgınının etkisiyle yaklaşık 100 bin kişinin “tarihin sıfır noktasına” geldiğini bildirdi.

Çoban, Kovid-19’un ziyaretçi rakamlarını etkilediğini ifade ederek, “Salgın sonrası ziyaretçi sayısının çok hızlı bir şekilde milyonları bulan rakamlara ulaşacağını öngörüyoruz. Pandemi riski nedeniyle bu yıl ziyaretçi sayımız çok az oldu.” dedi.

Şanlıurfa’nın salgın sürecinde aylardır en az riskli kentlerin başında geldiğini vurgulayan Çoban, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019’un Göbeklitepe Yılı ilan edilmesiyle tarihi mekana ilgi artmıştı. 2019’da gelemeyen çok sayıda kişi 2020’de de pandemi nedeniyle seyahat imkanı bulamadı. Yeni yeni kademeli normalleşmeyle birlikte en az riske sahip olan bölgemizde özellikle Göbeklitepe’ye ilgi var. Turistler Göbeklitepe’ye geliyor. Göbeklitepe’yi görmek için birçok insan plan yapıyor.” diye konuştu.

– “Listede bir numara”

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Turizm Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Kamil Türkmen de salgın nedeniyle dünya genelinde olduğu gibi bölgedeki turist hareketliliğinde de azalmaların görüldüğünü söyledi.

Göbeklitepe’nin özellikle salgın sürecinde hem doğası hem tarihiyle ziyaretçisine nefes aldırabilen ender mekanların başında geldiğini vurgulayan Türkmen, şunları kaydetti:

HABERLER  Nisan ayına ilişkin Nakdi Ücret Desteği ödemelerinin yapılacağı tarih açıkladı

“Göbeklitepe sayesinde artık bir dünya mirasına ev sahipliği yapıyoruz. Bu miras da UNESCO tarafından 3 yıl önce tescil edildi. Bölgeye olan tüm gezi plan ve rotalarında Göbeklitepe bir numaralı destinasyon olarak sürekli ön planda yer alıyor. Sevindirici olan artık hem inanç hem kültür hem de gastronomi turlarının tamamında Göbeklitepe, listede bir numarada yer alıyor. Göbeklitepe, artık Balıklıgöl ve Halfeti ile bölgede görülmesi gereken destinasyon haline geldi.”

Göbeklitepe’yi ziyaret edenlerden Kübra Yıldız ise salgın sürecinde evde çok sıkıldığını, tarihi mekanı şehir kalabalığından uzakta oluşu dolayısıyla ailesiyle gezmeye geldiğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.