enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
25°C
Şanlıurfa
25°C
Açık
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

Şanlıurfa’da Enhancer girişimcilik eğitimleri başladı

Çevrimiçi organize edilen eğitimlere 11 şehirden Türk ve Suriyeli girişimci adayları katılıyor.

Şanlıurfa’da Enhancer girişimcilik eğitimleri başladı
26.05.2021 09:31
0
A+
A-
Çevrimiçi organize edilen eğitimlere 11 şehirden Türk ve Suriyeli girişimci adayları katılıyor.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü işbirliği ile ICMPD (Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi) tarafından yürütülen Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon İçin Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi Projesi (ENHANCER) kapsamındaki girişimcilik eğitimleri 11 şehirde başladı.

Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya, Kayseri, Adana Mersin, Hatay, Gaziantep ve Şanlıurfa illerini kapsayan 4 yıl süreli proje, Türk vatandaşları ve geçici koruma sağlanan Suriyelilerin girişimcilik becerilerini geliştirerek toplumdaki sosyo-ekonomik uyumun güçlendirilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

 ICMPD Kıdemli Proje Müdürü Pınar Yapanoğlu, konuya ilişkin açıklamasında, 11 şehirde başlayan ve 3 Haziran’a kadar devam edecek olan eğitimlere, Türk ve Suriyeli girişimci adaylarının katıldığını belirtirdi. Yapanoğlu, eğitimlerde; ICMPD Türkiye tarafından geliştirilen girişimcilik müfredatının verileceğini ve sonrasında eğitimleri takiben uygulamalı atölye çalışmalarının da devreye gireceğini vurguladı.

Yapanoğlu, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Gaziantep, Adana, Mersin, Konya, Şanlıurfa, Kayseri veya Hatay illerinde ikamet eden Türk ve Suriyeli girişimci adaylarına yönelik çevrimiçi eğitim programında, girişimci adaylarının temel girişimcilikten pazarlama ve finansa, sunum ve şirket hukukuna kadar birçok konuda uzmanlardan eğitim alacaklarını söyledi.

ICMPD Kıdemli Proje Müdürü Pınar Yapanoğlu, girişimci adaylarının ayrıca, “Girişimcilik” ve “İş Dünyası” başlıklı seanslarda farklı girişimcileri dinleme fırsatı bulacaklarını ifade etti.

Eğitimlerin yaz boyu farklı gruplar ile devam edeceği bilgisini de veren Pınar Yapanoğlu, hedeflerinin 11 şehirde toplamda 5000 girişimci adayına ulaşılmak olduğunu kaydetti.

Yapanoğlu, “Proje kapsamında yer alan illerdeki girişimci eşleştirme faaliyetleri ile girişimcilerin ortaklıklar ve ağlar kurmasının yanında diğer girişimci ve iş insanları ile bağlantıya girip, yeni iş fikirleri ile birlikte becerilerini geliştirmeleri kolaylaştırılacak” dedi.

HABERLER  MEB, okullarda görgü ve nezaket dersini müfredat kapsamına aldı
Pınar Yapanoğlu, şöyle devam etti:

“Start-up hibe programları sayesinde finansal desteklerin de sağlanacağı ENHANCER projesi ayrıca, ulusal, bölgesel ve yerel seviyede kurumları destekleyerek, sosyo-ekonomik uyum temelli politika oluşturulması ve koordine edilmesine katkı vermeyi hedefliyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.