enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4742
EURO
34,8002
ALTIN
2.479,87
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

Büyükelçi Meyer-Landrut Göbeklitepe’yi ziyaret etti

AVRUPA BİRLİĞİ (AB) TÜRKİYE DELEGASYONU BAŞKANI BÜYÜKELÇİ NİKOLAUS MEYER-LANDRUT, 12 BİN YILLIK GEÇMİŞİYLE TARİHİN SIFIR NOKTASI OLARAK KABUL EDİLEN GÖBEKLİTEPE’Yİ ZİYARET ETTİ.

Büyükelçi Meyer-Landrut Göbeklitepe’yi ziyaret etti
27.05.2021 20:56
0
A+
A-

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, 12 bin yıllık geçmişiyle tarihin sıfır noktası olarak kabul edilen Göbeklitepe’yi ziyaret etti.

Meyer-Landrut, kentteki temasları kapsamında, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Müzesi ve Organize Sanayi Bölgesi’ne ziyarette bulundu. Daha sonra Göbeklitepe’ye geçen Meyer-Landrut, burada yaptığı açıklamada, insanlığın beşiği olan Göbeklitepe’de bulunmaktan duyduğu heyecanı dile getirdi.

Meyer-Landrut, "Şanlıurfa’da tarihi mekanları ziyaretlerin dışında projeler ve programlar var, onlar için de burada bulunuyorum. Şanlıurfa büyük bir Suriyeli nüfusa ev sahipliği yapıyor. Bu kent için bir yük oluşturuyor.

AB’nin programları ile bu Suriyeli nüfusun oluşturduğu yüke destek olduğunu belirtmekten memnuniyet duyuyorum. Bugünkü görüşmelerimizin asıl odak noktasına bakacak olursak istihdam, istihdam fırsatları ve mesleki eğitim konularından oluşuyor.

Hem Suriyeli hem de Şanlıurfalı vatandaşların iş sahibi olmaları ve geçimlerini sağlamalarına destek olmaya çalışıyoruz. Organize Sanayi Bölgesi ziyaretimizde bir tekstil firmasında Türk vatandaşlarının yanında çok sayıda Suriyelinin de istihdam edildiğini gördük.

Şanlıurfa’da Suriyeli misafirleri ağırlamak için çok büyük bir çaba harcanıyor. Biz de bu çabalara katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz. Ama tabii ki asıl çabayı sarf eden Türk hükümeti, belediyeler ve Türk halkıdır” ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Meyer-Landrut, açıklamasının ardından Göbeklitepe’yi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

HABERLER  Urfalı "64"ünden sonra ehliyetini alarak direksiyon başına geçti
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.