enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3669
EURO
34,9579
ALTIN
2.325,33
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Gelecek Partisi Urfa’da İntihar Olaylarını Araştırma Komisyonu Kurdu!

Gelecek Partisi Urfa’da İntihar Olaylarını Araştırma Komisyonu Kurdu!
28.05.2021 05:28
0
A+
A-

Gelecek Partisi Urfa’da İntihar Olaylarını Araştırma Komisyonu Kurdu. Son dönemlerde Şanlıurfa’da artan intihar olaylarını araştırmak için Gelecek Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı İntihar olaylarını Araştırma komisyonu kurdu.


Gelecek Partisi İl Başkanı Dr. Abdullah Yeşil yaptığı açıklamada şöyle konuştu; Son dönemlerde Şanlıurfa’da artan intihar olaylarını araştırmak için Gelecek Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı olarak İntihar olaylarını Araştırma komisyonu kurduk.

İntihar olaylarının artmasına iktidar partisi sessiz kaldı ve sessiz kalmaya devam ediyor. Biz buna sessiz kalamazdık, bu intiharların son bulması için bir komisyon oluşturduk.


Bu insanlar neden intihar ediyor? intiharların sebebi nedir? Bu intiharları nasıl önleyebiliriz? Diye bir komisyon kurduk.


Komisyonumuz çalışmalarına başladı inşallah en kısa zamanda komisyonumuz bize sunacağı raporla bir nebze olsun bu intiharların önüne geçeriz.
Komisyonumuz 5 kişiden oluşmaktadır.


Komisyon Başkanımız Avukat Halil Aslan olup;
Komisyonumuzda 1 Sosyolog
1 Psikolojik Danışmanlık Rehberi
1 Mali Müşavir
1 İktisatçı Bulunmaktadır. Bu İntihar olaylarının hem sosyolojik, hem Psikolojik ve hem de Ekonomik boyutu araştırılacak ve hazırlanan rapor kamuoyu ile paylaşılacaktır. Dedi.

Ayrıca; Komisyon Başkanı Avukat Halil Aslan’da Şanlıurfa Valiliği önünde yaptığı basın açıklamasında; Gelecek Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı olarak kurduğumuz Urfadaki intiharları araştırma komisyonu ön raporunu tamamladı, birazdan ön raporu Şanlıurfa Valisi ve valilikle paylaşacağız, Bu hazırlamış olduğumuz raporun Toplumda ve kamu kurumlarında bir farkındalık oluşturup, bu farkındalık doğrultusunda iş ve işlemler yapmasını temenni ediyoruz.


Biz bu açıklamayı yaparken bile Karaköprü ilçemizde 20 yaşındaki bir bayan bir binanın 6.katından atlayarak intihar etti. Bu intiharların durmasını istiyoruz. Teşekkürler ederim dedi.
Komisyon üyelerini ve Komisyonun amacı, Kapsamı ve komisyonun çalışması hakkında şu bilgileri verdi.

HABERLER  Mustafa Destici selin vurduğu Şanlıurfa’da

Şanlıurfa’da Yaşanan İntiharları Araştırma Komisyonu Olarak,
Komisyonun Amacı:


İlimizde son zamanlarda yaşanan trajik intiharların sebeplerini ve bu sebebe giden etmenleri araştırmak ve bu araştırma neticesinde yapılan çalışmalar doğrultusunda rapor hazırlayıp kamuoyu ile paylaşmak.

Komisyonun Kapsamı:
Bu komisyon Gelecek Partisi Şanlıurfa İl başkanlığı bünyesinde Sosyal Politikalar Başkanlığı, Ar-ge Başkanlığı, İnsan Hakları Başkanlığı, Seçim ve Hukuk işleri Başkanlığı ve Gençlik kolları Başkanlıklarının Şanlıurfa ilindeki intihar olaylarını araştırma çalışmalarını kapsamaktadır.
Komisyonun oluşturulması:


Komisyon Başkanı: Halil ASLAN (Avukat)
Komisyon Üyesi: Eyyüp Gürgül (Sosyolog)
Komisyon Üyesi: Ahmet Öğün (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik)
Komisyon Üyesi: Reyhan Akçura (Mali Müşavir – Ekonomi Uzmanı)
Komisyon Üyesi: Habip Çakmak (İktisatçı-İnşaat Mühendisi)
Komisyonun çalışmaları:

  • Şanlıurfa ilinde 2020-2021 Yılı içerisinde intihar eden kişi sayısını belirlemek.
  • İntihar eden kişilerin Mesleklerini, Aile yaşantılarını, Ekonomik durumları ve yaş grubunu Vb. özelliklerini belirlemek.
  • İntihar edenlerin aile fertleri ve yakın çevreleri ile görüşmek.
  • İntihar eden kişilerin intihar etme sebep ve sebeplerini görüşme sonucunda belirlemek.
  • Kişi bazında yapılmış olan çalışmaların psikolojik ve Sosyolojik olarak değerlendirilmesi
  • Komisyon üyelerinin, Yapılmış olan çalışma doğrultusunda görüşlerini alarak Rapor hazırlamak ve kamuoyu ile paylaşmak.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.