enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5557
EURO
34,8672
ALTIN
2.429,18
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
33°C
Şanlıurfa
33°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
33°C
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Çok Bulutlu
33°C
Cumartesi Açık
33°C

Siverek’te el sanatları sergisi açıldı

SİVEREK’TE EL SANATLARI SERGİSİ AÇILDI

Siverek’te el sanatları sergisi açıldı
03.06.2021 08:46
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Halk Eğitim Müdürlüğünce ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ kapsamında hazırlanan el sanatları ürünlerinin yer aldığı sergi açıldı.

Siverek Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bir yıl boyunca düzenlenen kurslarda eğitim gören kursiyerlerce hazırlanan el sanatları ürünleri ilçenin Lezgo Park’ında sergiye açıldı. Yaklaşık bin 500 ürünün bulunduğu sergi bir hafta boyunca vatandaşların beğenisine sunulacak.
Serginin girişinde bir süre önce kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Siverek Kaymakamı Hasan Ongu anısına fotoğrafının da içinde bulunduğu bir bölüm hazırlandı.

Türkiye genelinde Haziranın ilk haftasını bundan sonra ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ olarak kutlayacaklarını belirten Siverek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Kışlar, ”Bundan dolayı bizde Siverek Halk Eğitim Merkezi olarak kursiyerlerimizin bir yıl boyunca el emeği göz nuru olan ürünlerini şehrin en işlek caddesinde sergilemeye başladık.

Normalde etkinliklerimiz daha hareketli ve coşkulu olurdu ama bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde merhum kaymakamımız Sayın Hasan Ongu’yu bir kalp krizi nedeniyle kaybettiğimizden, biz de etkinliklerimiz içerisinde bulunan halk oyunları ve müzikal etkinlikleri çıkardık ve sade bir sergi açtık. Bir hafta boyunca sergimiz devam edecek, bin 500’ün üzerinde ürünümüzü sergiliyoruz, sergimizi tüm halkımız davetlidir” dedi.

Kursiyerleri ile birlikte yaptıkları çalışmaları sergilediklerini söyleyen El Sanatları Öğreticisi Hanım Handan Ağırtmanlı, "Bir yıl boyunca kursiyerlerimle el sanatları üzerine çeşitli çalışmalar yaptık ve bunları sergiliyoruz. Halkımızı bir hafta boyunca açık kalacak olan sergimize bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kilim Usta Öğreticisi Sibel Kalender de, ”Biz kursiyerlerimizle unutulmaya yüz tutmuş olan Karakeçili kilimlerini yaşatmak için çalışıyoruz. Bu kilimlerimizin her motifinde, her karesinde bir anlam var, bu bilinle kursiyerlerimiz kilimleri dokuyoruz. Biz de yıl boyunca yaptığımız kilimleri sergilemiş bulunmaktayız” diye konuştu.

HABERLER  Büyükşehir Belediyesinden depremin vurduğu Adıyaman'da bakım ve onarım
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.