enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3190
EURO
35,0421
ALTIN
2.282,74
BIST
8.981,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Şanlıurfa’da kamuya ait araziler kimlere peşkeş çekiliyor

Şanlıurfa’da 101 dönümlük Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi alanı ile 52 dönümlük Sağlık Tesis alanı imar değişikliği yapılarak birilerine peşkeş çekilmek isteniliyor

Şanlıurfa’da kamuya ait araziler kimlere peşkeş çekiliyor
10.06.2021 11:13
0
A+
A-

Şanlıurfa’da 101 dönümlük Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi alanı ile 52 dönümlük Sağlık Tesis alanı imar değişikliği yapılarak birilerine peşkeş çekilmek isteniliyor.

TMMOB’dan yapılan açıklamada; Karaköprü İlçesi Doğukent Mahallesi 3309 ada 1 parselde 101 dönümlük Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi alanı ile Batıkent Mahallesi 761 nolu parselde yaklaşık 52 dönümlük Sağlık Tesis alanı ( hastane ) olan bu taşınmazlar toplamda 150 dönüm olup imar plan değişiklikleri ile Konut alanına dönüştürülerek satılmak istenmiştir. TMMOB Şehir Plancılar Odası tarafından açılmış olan dava sonucunda; ilgili usulsüzlükler Danıştay kararı ile iptal edilmiştir.

WhatsApp Image 2021 06 10 at 11.40.37

Aynı usulsüz uygulamalar maalesef yine karşımıza çıkmış bulunmaktadır. 9 Nisan 2021 tarih 3804 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile onaylanan plan değişiklikleri, 21.04.2021 tarihi itibarı ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Karaköprü Belediyesi ve İlgili Muhtarlıklarda ilan askıya çıkmış bulunmaktadır. İmar Kanunu ve ilgili mevzuatlarına aykırı olduğu gerekçesiyle iptal edilen, bir şehrin geleceğini ilgilendiren bu tür uygulamaların, tekrar aynı şekilde karşımıza çıkmasını anlamakta güçlük çekiyoruz.

Gelinen noktada; bir şehrin donatı alanlarının o şehrin yaşayanlarına ait olduğunu teyit eden Danıştay’ın kesin kararının üzerinden üç ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen; yapılan plan değişikliğiyle bu şehrin geleceğini ilgilendiren donatı alanlarını satılıp başka illere harcanmak istenmektedir.

Biz TMMOB olarak yerel kaynakların yerel halk için kullanılması gerektiğini savunuyoruz. Şanlıurfa’nın; değerli halkını, STK’larını, İlgili Muhtarlıkları, görüş ayırt etmeksizin tüm siyasi organlarını, şehrimizin geleceğini gasp etmek isteyen bu uygulamalara itiraz etmeye davet ediyoruz. 21.05.2021 tarihine kadar Karaköprü Belediyesi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine itiraz dilekçeleri TMMOB Şehir Plancılar Odası tarafından verilmiş olup, Bu bağlamda, daha önce olduğu gibi bundan sonraki süreçlerde de bu ve benzeri usulsüzlüklerin takipçisi olacağımızı, hukuk ve adalete olan güvenimizi yitirmeyeceğimizi kamuoyuna saygıyla bildirir ve paylaşırız. denildi.

HABERLER  Yüksel Cevheri son yolculuğuna uğurlandı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.