enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3605
EURO
34,9640
ALTIN
2.325,39
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Mardin’deki trafik kazasında hayatını kaybeden öğretmenler anıldı

Memur-Sen üyeleri, Mardin’in Nusaybin ilçesinde 2 öğretmenin hayatını kaybettiği trafik kazasının meydana geldiği bölgeye karanfil bıraktı.

Mardin’deki trafik kazasında hayatını kaybeden öğretmenler anıldı
14.06.2021 17:03
0
A+
A-
Memur-Sen üyeleri, Mardin’in Nusaybin ilçesinde 2 öğretmenin hayatını kaybettiği trafik kazasının meydana geldiği bölgeye karanfil bıraktı.

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer ile sendika yönetici ve üyeleri, yolun karşısına geçmeye çalışırken hafif ticari aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden öğretmenler Suzan Basın (28) ve Büşra Yıldız’ı (27) anmak üzere Mardin Yolu Caddesi’ne geldi.

Değer, burada yaptığı açıklamada, kazaların önlenmesi için sert tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Meslektaşlarını trafik terörüne kurban verdiklerini belirten Değer, şöyle konuştu:

“Tüm dünyada var olan trafik kurallarına uymayan biri, Suzan öğretmenimizi ve Büşra öğretmenimizi aramızdan alıp gidiyor. Bütün emekler bir anlık ihmalle yerle yeksan oluyor. Anadolu’nun bağrından gelip ilimizde aşkla ve özveriyle çocuklarımızın yolunu aydınlatıp, onları geleceğe hazırlarken dikkatsiz ve kural tanımayan bir sürücünün ihmaliyle 2 meslektaşımızı hayatlarının baharlarında toprağa vermemize neden oldu. Öğrencilerimiz öğretmensiz, sınıflarımız öğretmensiz, öğretmenler odası sessizliğe büründü.”

En şerefli varlık olan insan yaşamının en temel hak olduğunu dile getiren Değer, kara yollarında araç ve yaya haklarını belirleyen kuralların asla ihlal edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Değer, “Bu kurallara uymayan kim olursa olsun, affedilmemeli, görmezden gelinmemeli ve cezaları ötelenmemelidir. Cezalar kesin ve kati olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından grup, kazanın meydana geldiği yaya geçidine karanfil bıraktı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, 12 Haziran’da yolun karşısına geçmeye çalışırken hafif ticari aracın çarpması sonucu Oğuzhan İlkokulu’nda görev yapan öğretmenler Suzan Basın (28) ve Büşra Yıldız (27) hayatını kaybetmişti.

HABERLER  Şanlıurfa'nın da dahil olduğu 5 ilde FETÖ operasyonu!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.