enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanı Gülebak: “Çocuklarımız okul yerine ölüme gitmesin”

Eyyübiye ilçesi Buhara Mahallesinde tarihi İpekyolu’nun hemen yanı başında bulunan, yaklaşık 6 bin öğrenci kapasiteli kampüs okulların üst geçit sorunu hala devam ediyor.

HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanı Gülebak: “Çocuklarımız okul yerine ölüme gitmesin”
26.06.2021 16:06
0
A+
A-
Eyyübiye ilçesi Buhara Mahallesinde tarihi İpekyolu’nun hemen yanı başında bulunan, yaklaşık 6 bin öğrenci kapasiteli kampüs okulların üst geçit sorunu hala devam ediyor.

Bulunduğu mevkii ve üst üste yapılması nedeniyle projesinin izahata muhtaç olduğu bu okulların, faaliyete başladığı günden itibaren üst geçit konusunda halkın tepkisini çekiyor. İlk günden itibaren gerek veliler, gerek öğrenciler tarafından üst geçit ihtiyacı olduğu defalarca dile getirilmiş; öğrencilerin karşıdan karşıya geçmek için demir bariyerlerden atladığı fotoğraflar basında geniş yer bulmuştu.

Bu okullara ulaşım her ne kadar Fatih Sultan Mehmet Okulu yanındaki kavşak üzerinden verildiği söylense de bu okullardaki öğrenci sayısı ve halkın bu bölgeyi kullanması göz önüne alındığında bu kavşağın yetersiz kaldığı görülecektir. Ayrıca İpekyolu’nun karşısında bulunan bölgelerden bu okullara gelen öğrencilerin bu kavşağı kullanması yolu uzattığından zaman kaybına yol açmaktadır. Bu yüzden birçok öğrenci ölümü göze alarak yüzlerce aracın arasında geçerek demir bariyerlerden atlayıp okula ulaşmaya çalışıyor. Bu da maalesef ölüme davetiye çıkarıyor.

Birçok öğrenci velisi çocuklarını korku içinde okula gönderdiklerini, çocuklarının eve gelene kadar korku içinde beklediklerini söylüyor.

Daha önce bu sorunun giderilmesi adına öğrenci ve velilerin taleplerine kulak veren HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanlığı heyeti, okul yöneticileriyle görüşmüş; sorunun bir an önce çözümü için yetkililere çağrıda bulunmuştu. Ama 4 yıllık bu süre zarfında çözüme yönelik beş ay önce açıklanan bir proje dışında somut bir adım atılmamıştır.

Geçtiğimiz Şubat ayında Büyükşehir Belediyesi, yaptığı yazılı açıklamada Etüt ve Proje Dairesi Başkanlığı tarafından bir projenin hazırlandığı belirtildi. Fakat bu açıklamanın üzerinden yaklaşık beş ay geçmesine rağmen söz konusu bölgede herhangi bir çalışma olduğu görülmemiştir. Projenin tamamlandığı müjdesini halka veren belediyenin hâlâ neyi beklediğini anlamış değiliz.

HABERLER  Meral Akşener, Şanlıurfalı Bakan Nebati'ye yeni isim taktı

Kendini bu halka karşı sorumlu hisseden yetkililere halkımız adına soruyoruz: İnsanın canından daha değerli ne olabilir? Velilerimiz çocuklarını daha ne zaman kadar okul yerine ölüme gönderecek? 21. Yüzyılda bir üst geçit yapmak çok mu zor?

Bu vesileyle HÜDA PAR Eyübiye İlçe Başkanlığı olarak; kamuoyuna açıklanan projenin hemen hayata geçirilmesini ve yeni öğretim yılında çocuklarımızın ölüm tehlikesi yaşamadan okullarına gitmesinin sağlanmasını talep ediyoruz.

Halkımızın da sürecin takipçisi olacağımızı bilmesini istiyoruz.

HÜDA PAR Eyübiye İlçe Başkanı Osman Gülebak

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.