enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4966
EURO
34,9216
ALTIN
2.438,38
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
32°C
Şanlıurfa
32°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Yağmurlu
23°C

HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanı Gülebak: “Eyyüb Peygamber Makamı’na sahip çıkılsın”

HÜDA PAR Eyyübiye İlçe başkanı Osman Gülebak, Eyyüb Peygamber Sabır Makamı esnafını ziyaret ederek esnafın sorun ve sıkıntılarını dinledi.

HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanı Gülebak: “Eyyüb Peygamber Makamı’na sahip çıkılsın”
26.06.2021 15:50
0
A+
A-
HÜDA PAR Eyyübiye İlçe başkanı Osman Gülebak, Eyyüb Peygamber Sabır Makamı esnafını ziyaret ederek esnafın sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Şanlıurfa’nın Balıklıgöl ile birlikte simgesi sayılan ve içerisinde bulunduğu ilçeye ismini veren Eyyüb Peygamber Makamı, kentin en çok ziyaret edilen makamlarının başında geliyor.

Son yıllarda makam ile ilgili artan sorunlar çarşı esnafının tepkisine neden oluyor.

Çarşı esnafını ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinleyen HÜDA PAR Eyyübiye İlçe başkanı Osman Gülebak, Eyyüb Peygamber Makamı’na sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

Makama gereken yatırım ve projelerin yapılmadığını belirten Gülebak, “Eyyüb Peygamber Sabır Makamı’nın yeterince ilgi görmediğini gördük ve müşahede ettik. Buraya gereken yatırım ve projelerin yapılmadığını gördük. Dolayısıyla buranın ilgi görmediğini ve gelen ziyaretçilerin bir daha gelmediklerini öğrendik. Burada herhangi bir düzen yok. Burada bir başıboşluk var. Güvenlik konusunda ciddi bir zafiyet var. İnsanlar burada güven içerisinde gezemiyorlar. Küçük çocuklar tarafından rahatsız ediliyorlar. Buradaki dilenciler, gelen ziyaretçileri rahatsız ediyor. Maalesef bu da buranın imajına leke sürüyor. Ayrıca burada herhangi bir otopark yok. İnsanlar araçlarını makamın aşağısındaki boş arsaya bırakıyorlar. Orası bir otopark olmadığından araçların camları kırılıyor. Araçlar çiziliyor ve içindeki eşyalar da çalınıyor. Bu da Eyyübiye ilçemize hiç yakışmayan bir durum.” şeklinde konuştu. 

“Burası Eyyübiye ilçemizin adeta vitrinidir”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Eyyübiye İlçe Belediyesine çağrıda bulunan Gülebak, “Böyle bir makama sahip çıkılması gerekir. Burası Eyyübiye ilçemizin adeta vitrinidir; çünkü ilçemiz ismini buradan alıyor. Buranın bu şekilde başıboş bırakılması doğru değildir. Daha önceki yönetim tarafından bu makamla ilgili bir proje çıkarılmıştı. Bu proje daha önce gündeme gelmişti. Hatta bu proje için belli miktarda bir paranın geldiği de iddia ediliyordu. Ama maalesef bu projeyle ilgili herhangi bir adım atılmamış, bununla ilgili bir şey ortada yoktur. Burasıyla ilgili yetkililerin acilen harekete geçmesi gerekiyor. Buraya sahip çıkılması gerekiyor.” diye konuştu.

HABERLER  Siyasi partilerin seçim maliyetleri yükseliyor
“Burayı ihya etmezseniz kimse buraya gelmez”

Eyyüb Peygamber Makamı’nın etrafıyla ilgili bir projenin acilen hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Gülebak, “Doğrudur, Balıklıgöl Platosu’ndan buraya Kültür ve Turizm yolu açılıyor; fakat tek başına bu yolun açılması yeterli değildir. Eğer siz burayı ihya etmezseniz, burayı güzelleştirmezseniz ya da güzel bir proje oluşturmazsanız gelen insanlar bir daha buraya gelmeyecektir. Trilyonlarca parayı bir yol için harcıyorsunuz aynı şekilde Eyyüb Peygamber Sabır Makamı’nın etrafıyla ilgili de çok güzel bir projenin yapılması gerekiyor. Balıklıgöl Platosu’nda olduğu gibi insanların rahatça içinde oturabileceği, dinlenebileceği, küçük havuzların bulunduğu, yürüyüş yollarının bulunduğu, insanların içinde rahatça oturup yemek yiyebilecekleri temiz, nezih, huzurlu ve güvenli ortamların oluşturulması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“Eyyüp Peygamber Makamı’na sahip çıkılsın”

Turizm Bakanı’nın hafta sonu Şanlıurfa’ya geleceğini belirten Gülebak, “Eyyübiye ilçesinin önemli turizm merkezi Eyüp Peygamber Sabır Makamına sahip çıkılması için belediyelere çağrıda bulunuyoruz. Eyyüb Peygamber Sabır Makamı’na sahip çıkalım. Eyyüb Peygamber Sabır Makamı’nı böyle başıboş bir şekilde bırakmayalım. Turizm diyoruz, yatırım diyoruz, Urfa’ya turist gelsin diyoruz. Sosyal medyada yüzlerce belki de binlerce paylaşım yapıyoruz. İnsanlar buraya geliyorlar ama buradaki ortamı gördükten sonra maalesef bir daha buraya gelmiyorlar. Bundan dolayı herkesin Eyyüb Peygamber Sabır Makamı’na sahip çıkması gerekiyor.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.