enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3342
EURO
35,1132
ALTIN
2.308,92
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Mescid-i Aksa maketinin yer aldığı “Minia Kudüs” tırı Şanlıurfa’da

Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfınca (Yetimler Vakfı) hazırlanan ve içerisinde Mescid-i Aksa maketinin bulunduğu “Minia Kudüs” tırı Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde ziyarete açıldı.

Mescid-i Aksa maketinin yer aldığı “Minia Kudüs” tırı Şanlıurfa’da
02.07.2021 16:14
0
A+
A-
Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfınca (Yetimler Vakfı) hazırlanan ve içerisinde Mescid-i Aksa maketinin bulunduğu “Minia Kudüs” tırı Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde ziyarete açıldı.

Vakıf temsilcisi Mustafa Özoruç, gazetecilere, son dönemde Filistin üzerinde ciddi baskı uygulandığını hatırlattı.

Bölgede ambargonun sürdüğünü, son yaşananlarla bunun daha da arttığını ifade eden Özoruç şöyle konuştu:

“Yüzlerce gençten oluşan Filistinli kardeşlerimiz, özellikle Kudüs’te Mescid-i Aksa’nın bulunduğu topraklarda ceplerine ve çoraplarına bu toprakları koyarak Türkiye’ye getirdi. Bu aylarca süren bir çalışmanın neticesidir. Dolayısıyla bu yapının tamamlanması Hatay bölgesinde 7 ay sürdü. Bölgemizde Şanlıurfa, Gaziantep ve şu anda Siverek ilçemizde ziyarete açıldı. Bundan sonraki süreçte tırımız Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Van ve Bitlis gibi şehirleri dolaşacak ve daha sonra rotasını Batı illerine çevirerek geldiği nokta olan İstanbul’a dönecek.”

Özoruç, tırda Filistin için yardım da toplandığın belirterek, “Onların ihtiyaçlarını karşılamak üzere yardım kampanyası başlatılmış durumda. Hem Mescid-i Aksa’yı tanıtmak hem güzel bir farkındalık oluşturmak hem de kardeşlerimizin özellikle sağlık alanında ambulans ve ilaç gibi ihtiyaçlarının temini için bu tür bir çalışma yapılıyor.” ifadesini kullandı.

Ziyaretçilerden Mehmet Açıkalın da güzel bir çalışmaya imza atıldığını dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti

HABERLER  Urfa'da dünyanın ilk manastırında utandıran manzara
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.