enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5148
EURO
34,8406
ALTIN
2.487,73
BIST
9.526,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
31°C
Şanlıurfa
31°C
Açık
Perşembe Açık
27°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C

Şanlıurfa, 15 Temmuz Ruhunu Yeniden Yaşadı

Şanlıurfa, 15 Temmuz Ruhunu Yeniden Yaşadı
16.07.2021 14:50
0
A+
A-
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen program, Haleplibahçe’deki Şanlıurfa Müzesi önündeki alanda saat 19.30’da başladı.

“Türkiye Geçilmez” konseptli resim sergisinin açılışı ile başlayan programa, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Garnizon Komutan Tuğgeneral Oktay Ağbuga, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İlçe Kaymakamları, Vali Yardımcıları, Belediye Başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Akşam namazının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti, “Hep Biriz” temalı video gösterimi, 15 Temmuz temalı hologram sunumunun ardından, Vali Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve protokol üyeleri birer selamlama konuşması yaptılar.

Vali Erin: Diriliş Ruhunu Gelecek Nesillere Aktarmak Hepimizin Üzerine Düşen Önemli Bir Vazifedir

PKK ve İŞİD terör örgütünün arkasında olan güçlerin, FETÖ’nün de arkasında olduğunu ifade eden Vali Abdullah Erin, program açılışında yaptığı konuşmada; O ihanet gecesinde canını ortaya koyarak, bu destanı milletimize hediye eden 251 şehidimizin hepsinin mekânının cennet olmasını diliyor, binlerce gazimize de sağlık ve afiyet diliyoruz. Bugün, büyükşehir belediyemiz, diğer belediyelerimiz ve kamu kuruluşlarımızın katkılarıyla düzenlenen program nedeniyle sabaha kadar buradayız. Unutmamamız gereken tarihlerden bir tanesi. Millet olarak çok badireler yaşadık, bu devam eden saldırıların son halkasıydı. Millet olarak, milletin vatanına, bayrağına, birliğine karşı saldırılarda tüm ayrılıkları bir tarafa bırakarak birlik olmayı başarabildiğini defalarca ortaya koyan bir milletiz. Hepimizin bildiği üzere PKK terör örgütü, İŞİD terör örgütünün arkasında hangi güçler varsa FETÖ terör örgütünün arkasında olan güçler de onlar. Emperyalizmin talimatıyla hareket eden, ülke içerisinde de uzunca süredir sinsice hazırlanan, terör örgütü mensuplarının devletin silahlarını millete ve devlete yönelterek başlattıkları karanlık bir saldırı ve işgal girişimiydi. Ama apaydınlık bir sabaha uyandık. Bu vesile ile o ruhu sürekli canlı tutmak, diriliş ruhunu gelecek nesillere aktarmak hepimizin üzerine düşen önemli bir vazifedir.” diye konuştu.

HABERLER  Siverek Belediyesinden vatandaşlara önemli uyarı
Beyazgül: Demokrasiyi Ortadan Kaldırmak İsteyenlerin Her Zaman Karşısında Duracağız

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de, “15 Temmuz’un yıl dönümündeyiz. Bugün vesilesiyle 2016’daki sabaha kadar nöbet tutuşlarımız aklımıza geldi. Hamdolsun, bu millet, bu ihanetten meydanlara çıkarak kurtulmuş oldu. Allah bir daha göstermesin diyoruz. Ama demokrasiyi ortadan kaldırmak isteyenler bunu bilsin ki, onların her zaman karşısında duracağız.” dedi.

Topluca kılınan yatsı namazından sonra “Türkiye Geçilmez” konulu kum sanatı gösterimi, Grup Dergah’ın 15 Temmuz özel konseri, Doç. Dr. Ahmet Gündüz’ün “Türkiye Geçilmez” konulu sunumu, hologram, video mapping, lazer, ışık, havai fişek gösterimi ile devam eden program, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz konulu konuşmasının canlı verilmesi ve saat 00.13’te tüm camilerde sela okunmasıyla sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.