enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3433
EURO
35,1097
ALTIN
2.308,93
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Şanlıurfa’da 15 temmuz coşkuyla kutlandı

Şanlıurfa’da 15 temmuz coşkuyla kutlandı
16.07.2021 15:05
0
A+
A-
15 Temmuz 2016’da Türkiye’nin birlik ve beraberliğine, vatanın bölünmezliğine yapılan hain darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen hafızalardan o geceye ait tek bir an bile unutulmadı. Hain darbe girişiminin 5. yılında Şanlıurfa’da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Valiliği’nin katkılarıyla Şanlıurfa’da düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri 15 Temmuz gecesinden fotoğraf karelerinin yer aldığı ‘Türkiye Geçilmez’ temalı resim sergisi ile başladı.

Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi önündeki alanda gerçekleştirilen etkinlik alanına gelen vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla tıpkı 15 Temmuz 2016’da “Demokrasi Nöbeti” tutarcasına gecenin ilerleyen saatlerine kadar alandan ayrılmadı. Akşam namazını da alanda kılan vatandaşlar yapılan dualara her bir ağızdan âmin dedi.

Akşam namazının ardından kelamların en güzeli Kuran-ı Kerim Tilavetinin okunmasıyla başlayan etkinlikler protokol konuşmalarıyla devam etti. Alanda bulunan vatandaşlara hitap eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül “15 Temmuz ülkeyi parçalama hareketiydi” dedi.

Beyazgül:” 15 temmuz ebabillerin fillere karşı olan savaşıdır”

Başkan Beyazgül:” Başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyoruz. 15 Temmuz milletimizin iradesiyle iş başına gelen bir iktidarı devirip emperyalist uzantıları görev başına getirme hareketiydi bu hareket milletimizin sayesinde akamete uğratıldı. 15 Temmuz kardeşi kardeşle savaştırma hareketidir. Halkımız bu oyunu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inerek bozmuştur. Silahsız ve savunmasız insanlar tanklara, uçaklara, kurşunlara göğüslerini siper ettiler. 15 Temmuz ebabillerin fillere karşı olan savaşı, iman dolu yüreklerin çeliğe karşı dimdik duruşuydu ve cesaretin ihanetle savaşıydı” ifadelerine yer verdi.

Vali Erin:”Şehitlerimizi unutmayacağız, gazilerimize hürmette kusur etmeyeceğiz”

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin milletin kahramanca direnişi sayesinde 15 Temmuz’da hainlerin darbe girişimi püskürtülmüştür diyerek “Allah’ın yardımı ve milletimizin ortaya koyduğu cesaretle, bu saldırı sinsiliğinin son halkası da akamete uğratıldı” diye konuştu.

HABERLER  Şanlıurfa'daki isim artık Van İl Sağlık Müdürü
İl başkanı Kırıkçı:” 15 temmuz hainlerin heveslerinin kursağında kaldığı gecedir”

Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi “15 Temmuz vatanına ve milletine ve istiklaline ihanet edenlere karşı dimdik ayakta duran, bedel ödeyen, canını ortaya koyan 251 şehidimizi şükranla yâd ediyorum. Kanla bedel ödeyen gazilerimizi de buradan minnettarlıkla yâd ediyorum” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliklerinde Ak Parti MKYK Üyesi Vidan Polat, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat da birer selamlama konuşması yaparak 15 Temmuz’u unutturmayacaklarının altını çizdiler.

Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliklerine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün yanı sıra Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa 20’nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat,  Şanlıurfa Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz Şehit aileleri ve yakınları, gaziler ve vatandaşlar katılım sağladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.