enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3291
EURO
35,0497
ALTIN
2.284,40
BIST
8.980,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Seyrantepe’de kadınlar boş zamanlarını kurslarda değerlendiriyor

Seyrantepe’de kadınlar boş zamanlarını kurslarda değerlendiriyor
27.07.2021 15:22
0
A+
A-
Karaköprü Belediyesi’nin Seyrantepe Mahallesine kazandırdığı 4. Murad Kültür Merkezi’nde açılan kurslarda kadınlar hem boş zamanların ı değerlendirerek meslek öğreniyor hem de yaptıkları ürünleri satarak para kazanıyor

Karaköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından faaliyete geçirilen (KARAMEK) Karaköprü Mesleki Eğitim Kursları ile ilçedeki kadınlar boş zamanlarını değerlendirerek el becerisi ve meslek öğreniyorlar.

İlçenin en hızlı büyüyen mahallesi Seyrantepe’ye kazandırılan 4. Murad Kültür Merkezi’nde açılan kurslarda kadınlar boş zamanlarını değerlendiriyor. Ahşap boyama, el işi, dikiş ve giyim kurslarında yediden yetmişe tüm kadınlar eğitim alarak hem zamanlarını değerlendiriyor hem de ortaya çıkardıkları ürünlerin satışıyla aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Boş vakitlerini değerlendirmek isteyen kadınlar kurslara yoğun ilgi gösterirken, kurslarda kadınlara her türlü araç gereç ve malzeme imkânı sağlanıyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin özellikle ev hanımlarının sosyal hayata katılımı, aile bütçesine katkıda bulunmaları için önem verdiği bu kurslarda üretilen kıyafetler de Karaköprü Belediyesi’nin sosyal marketine kazandırılarak ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak veriliyor.

Kurslarda eğitim gören kadınlar bu hizmetten çok memnun olduklarını hem öğrenip hem kazanç elde ettiklerini kaydederek bu imkânı sağladığı için Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye teşekkür ettiler.

HABERLER  Şanlıurfa'da Suriyeli sayısı 303 bini geçti
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.