enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3374
EURO
35,1896
ALTIN
2.244,69
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Yağmurlu
14°C
Şanlıurfa
14°C
Yağmurlu
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Gök Gürültülü
15°C
Perşembe Az Bulutlu
15°C
Cuma Az Bulutlu
13°C

Şanlıurfa’da aşı olan gençler hediyelerini kurayla aldı

05.08.2021 12:27
0
A+
A-
KOVİD-19 pandemisine yanıt vermek amacıyla dünya çapında başlatılan aşı çalışmalarında yerini alan Türkiye’de en az bir doz aşı olmuş 18 yaş ve üstü nüfus ortalaması yüzde 66,54’e ulaşırken,  Şanlıurfa Valiliğince alınan tedbirler ve düzenlenen kampanyalar sonucu geçen hafta yüzde 33 olan aşılanma yüzdesi 40,6’ya ulaştı.

Şanlıurfa Valiliğince gençleri aşı olmaya teşvik etmeye yönelik düzenlenen hediye kampanyasının ikinci hafta çekilişi de yapıldı.

Valilik konferans salonunda, noter huzurunda yapılan hediye çekilişine; Vali Abdullah Erin, Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm ile basın mensupları katıldı.

Şanlıurfa’da aşılama oranı yüzde 50’nin üzerine çıkana kadar hediye kampanyası düzenlemeye devam edeceklerini belirten Vali Abdullah Erin, bu hafta hediye kazanan talihli gençleri hem kendi sağlıklarını hem de toplum sağlığını korumaya yönelik duyarlılıklarından dolayı tebrik etti.

Şanlıurfa’da aşıya karşı bir direnç olduğunu ve bu direncin son 15 günde kırıldığını kaydeden Vali Erin, “Gerçekleştirilen çalışmalar ve teşvik edici kampanyalarla aşı oranımızın artığını görüyoruz. Günlük 18-19 bin aşılama yaptığımız günler de oldu.” diyerek vaka artışı konusunda Şanlıurfalıları uyardı.

Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de ve Şanlıurfa’da da vaka artışının yaşandığına dikkat çeken Vali Erin, vaka sayısı paralelinde hastaneye başvuru, yoğun bakım ve can kaybı sayısında artış olduğunu ifade ederek, “Vaka sayılarının düşük seyrettiği dönemde sıfırladığımız can kayıplarının, vaka sayısının artmasıyla yeniden başladığını görüyoruz. Hastaneye yatan ve yoğun bakımda olan hastaların büyük bölümünün aşı olmadığını veya aşı prosedürünü tamamlamadığını görüyoruz. Dolaysıyla yoğun bakımdaki hasta sayısının azaltılması, ölümlerin önüne geçilmesi ve genel olarak sağlık sistemi üzerindeki yükün azaltılmasının olmazsa olmazı aşılamanın bir an önce tamamlanması ve toplumsal bağışıklığın sağlanması koşuluna bağlıdır. Bu vesile ile sahada gerek sağlık birimlerimiz, gerekse gezici ekiplerimizce aşılamanın devam ettiği bilgisini paylaşmak istiyoruz.” dedi.

HABERLER  Akçakale'deki husumet barışla sonuçlandı

Aşı tedarikinde son bir iki gün sıkıntı olduğunu ancak bu durumun da aşıldığını belirten Vali Erin, Şanlıurfa’da randevusuz aşı uygulamasının devam ettiğini duyurarak, aşı çalışmalarına destek veren sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Şanlıurfa’da aşılama oranı yüzde 50’nin üzerine çıkana kadar devam edecek hediye kampanyası çekilişleri, her hafta perşembe günleri noter huzurunda yapılacak. 18-25 yaş arası aşı olan gençlere 5 bisiklet ve 5 tablet bilgisayar, üniversitede eğitim gören 2 gence okul dönemini kapsayacak şekilde aylık 500 TL burs ile her ay 15 gence bir günlük turistik Halfeti gezisi ve tekne turu hediye edilecek.

Şanlıurfa Valiliğince 5 Ağustos 2021 Tarihinde Valilik Konferans Salonunda

Noter Huzurunda Yapılan Kura Sonuç Listesi

Sanliurfa Asi Kampanyasi Hediye Kampanyasi 2. Hafta Talihlileri 1
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.