enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3212
EURO
35,0652
ALTIN
2.306,86
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Şanlıurfa’da Üstün Zekâlı ve Yetenekli Çocuklar İçin Eğitim Merkezi Kuruluyor

Şanlıurfa’da Üstün Zekâlı ve Yetenekli Çocuklar İçin Eğitim Merkezi Kuruluyor
06.08.2021 22:00
0
A+
A-
Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Harran Eğitim Kooperatifi ve Gençstem Derneği ortaklığında 4-6 yaş arası üstün zekâlı ve yetenekli çocuklar için eğitim merkezi kuruluyor.

Kurulacak olan merkezde, Karacadağ Kalkınma Ajansının, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sosyal Gelişmeyi Destekleme programı Üstün Yetenekliler Eğitim Merkezi projesi kapsamında özel testler sonrası üstün zekâlı ve yetenekli olduğu tespit edilen 4-6 yaş aralığındaki çocuklar için yüksek standartlarda okul öncesi eğitimi verilecek.

Proje dahilinde, proje koordinatörü olarak Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Göçen’in yanısıra, Okul Öncesi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Seval Ördek İnceoğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Uzmanı Seval Bağlan, Fen Bilgisi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Zekai Ayık ve Genç Stem Derneğinden Mustafa Taşıyan görev alacaklar.

Onaylanan projede merkezin tefrişatının tamamlanması sonrasında özel yetenek taraması ile öğrenci kabulünün başlaması öngörülmekte.

HARÜSEM Çocuk Kampüsü olarak Şanlıurfalı öğrencilere akademisyenlerin desteğiyle en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını belirten Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Göçen; “Proje kapsamında çocuk kampüsünde önemli değişikliklere giderek 4-6 yaş grubu çocuklarımızın kendi potansiyellerini en iyi şekilde ortaya çıkaracak eğitim çalışmalarına odaklanacağız” dedi.

Millî Eğitim Bakanlığı 2019-23 Strateji Planında okul öncesi eğitimde öğrencilerin bilişsel, duygusal ve fiziksel olarak çok boyutlu gelişmelerinin sağlanmasını öncelikli amaçlardan biri olarak benimsediklerini belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik; “Ülkemizde üstün zekalı ve yetenekli öğrenci eğitimi, genel olarak 7 yaşından sonra başlamaktadır. Bu proje çocuklarımızın erken yaştan itibaren çok boyutlu gelişimlerini sağlayacaktır. Merkezimizde pilot çalışmalara da yer vereceğiz” diye konuştu.

HABERLER  LGS başvuru tarihleri açıklandı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.