enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
25°C
Şanlıurfa
25°C
Açık
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

Şanlıurfa’da DEDAŞ’ın zulmü faturalara yansıdı

Şanlıurfa’da DEDAŞ’ın zulmü faturalara yansıdı
14.08.2021 15:23
0
A+
A-
Şanlıurfa’da son zamanlarda yaşanan DEDAŞ’ın sık sık yaptığı elektrik kesintileri nedeniyle hem vatandaşlar hem de esnaf şikayetçi.

Şanlıurfa’da son zamanlarda DEDAŞ’ın yaptığı elektrik kesintileri nedeniyle hem esnaf hem de çiftçiler şikayetçi. Kentte yaşanan kesintiler nedeniyle ilçelerde bulunan onlarca çiftçi ayaklandı, merkezde bulunan esnaf, kafe ve lokanta işletmecileri de kentin göbeğinde elektrik kesintilerini protesto etti. DEDAŞ’ın yaptığı kesintilerle esnafı mağdur ettiği yetmezmiş gibi bu durum işletmelerin elektrik faturalarına da yansıdı. Hem kesintilerden hem de gelen ateş pahası faturalardan nasibini alanlardan birisi de Livva Restoran işletme sahibi Osman Yüksekyayla oldu. İşletmeye gelen 1 aylık fatura bedelinin 33 bin 114 lira olması Yüksekyayla’yı adeta çileden çıkardı.


YÜKSEKYAYLA: “DEDAŞ’I MAHKEMEYE VERECEĞİM”


DEDAŞ’ın düzensiz yaptığı kesintiler ve faturalara yansıyan bedellerin usulsüz olması nedeniyle şikayetçi olduğunu belirten Livva Restoran işletmecisi Osman Yüksekyayla gerekli işlemlerin yapılmaması sonucunda DEDAŞ’ı mahkemeye vereceğini ifade ederek şu sözlere yer verdi; “Normalde işletmeye gelen en yüksek aylık fatura bedeli 15 bin ile 20 bin arası oluyor. Ancak son gelen elektrik faturası bedelinin 22 bin lira civarında olması nedeniyle restoranda biraz kısıtlama yaptık ki bir dahaki fatura beklendiği gibi gelsin. Ancak iş yerinde dikkat etmemize rağmen 1 aylık fatura bedelinin 33 bin 114 lira gelmesi nedeniyle adeta çılgına döndüm. Hafta içi DEDAŞ’a itirazda bulunacağım eğer gerekli işlemler yapılmazsa mahkemeye başvuracağım” dedi. 

“SAHİPSİZ URFA”


Aylardır DEDAŞ’ın Şanlıurfa’da vatandaş, çiftçi ve esnafa yaşattığı mağduriyetin bir türlü çözülmemesi ve ayrıca kesintilerin sürekli yapılması nedeniyle serzenişini dile getiren Usta Osman Yüksekyayla; “Sahipsiz Urfa, kimsesiz Urfa, şehir yaşanan bu gibi durumlardan dolayı ayaklanamıyor, esnaf mağdur, esnaf batmış.” dedi.

HABERLER  Şanlıurfa'da belediye otobüsü şoförü, araçta fenalaşan kişiyi hastaneye yetiştirdi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.