enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5619
EURO
34,8545
ALTIN
2.434,35
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Az Bulutlu
33°C
Cumartesi Açık
34°C
Pazar Çok Bulutlu
32°C

SİM: “Gazeteciye saldırı kabul edilemez, şiddetle kınıyoruz!”

SİM: “Gazeteciye saldırı kabul edilemez, şiddetle kınıyoruz!”
15.08.2021 19:23
0
A+
A-
Siverek İnternet Medyası Platformu, Şanlıurfa’da gazeteci Umut Deli’nin çekim sırasında bir grubun saldırısına uğramasını kınadı.

15 Ağustos 2021’de Şanlıurfa’da koronavirüs kaynaklı vaka ve ölümlerin artmasıyla alakalı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çekim yapan gazeteci Umut Deli, bir grubun sözlü ve fiziki saldırısına uğradı.

Siverek İnternet Medyası Platformu’ndan (SİM) yapılan yazılı açıklamada, gazeteciye yönelik saldırı kınandı.

Bu tür saldırıların kabul edilemeyeceğinin belirtildiği açıklamada, “Tek amacı devam eden pandemi sürecinde koronavirüs kaynaklı yaşanan ölümleri haberleştirmek ve kamuoyunu bu konuda bilgilendirmek amacıyla çalışan meslektaşımız kalabalık grubun saldırısıyla ciddi olarak yaralanmıştır. Burnu kırılan ve aldığı darbeler sonucu çeşitli yerlerinden yaralanan arkadaşımıza yapılan saldırının faillerinin bir an önce bulunarak adalet önüne çıkarılmasını beklemekteyiz. Saldırganlar hakkında işlem yapılmaması durumunda bu tür saldırıların artmasına neden olacaktır. Gazetecilerin görevlerini baskı altında kalmadan yapmaları gerekirken bu tarz saldırılarla karşılaşmaları kabul edilemez.” denildi.

Grubun saldırısının düşündürücü olduğunun vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Gazetecilere yönelik saldırılar, halkın haber alma özgürlüğüne engel olmanın yanı sıra basın ve ifade özgürlüğünün de engellenmesi anlamına gelmektedir. Bu noktada tüm çevrelerin gazeteciye saldırı konusunda sessiz kalmaması ve sorumluluklarını yerine getirmesi gerekmektedir. Siverek İnternet Platformu olarak meslektaşımız Umut Deli’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletirken saldırıyı şiddetle kınıyoruz.”

SİM ayrıca olayın ardından harekete geçen Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına hassasiyetleri için teşekkür etti.

HABERLER  HDP heyetinden Şenyaşar ailesine destek!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.