enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5993
EURO
34,8293
ALTIN
2.495,94
BIST
9.463,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Suruç’ta kurulması planlanan 28 seradan 8’i tamamlandı

Suruç’ta kurulması planlanan 28 seradan 8’i tamamlandı
19.08.2021 14:50
0
A+
A-
İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Suruç Belediyesinin desteğiyle ilçede seracılığın yaygınlaştırılması amacıyla kurulması planlanan 28 seradan 8’inde üretim başladı.

Suruç Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, sosyal hizmetlerinin yanı sıra ilçe ekonomisinin gelişmesine de katkı sağlayan Suruç Belediyesi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) iş birliğiyle ilçede seracılığın başlatılmasına yönelik proje geliştirdi.

Proje kapsamında kurulması planlanan 28 seradan 8’i tamamlanarak üretime başlandı.

Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Kenan Aktaş, biber, patlıcan, domates ve salatalık gibi ürünlerin hasat edildiği seralarda incelemelerde bulundu, üreticilerle sohbet etti.

İlçede 7 yıldır yaklaşık 700 dönümün devlet projeleriyle sulandığını ve bu sayede bölgedeki ürün çeşitliliğinin arttığını belirten Aktaş, şunları kaydetti:

“İlçe halkımızın refahını, ekonomik gelir düzeyini artırmak için de önemli projeler geliştiriyoruz. Suruç’un bereketli topraklarının suyla buluştuğu ovada seracılık ilçe halkının yeni gelir kapısı oluyor. Dolayısıyla özellikle suyun gelmesiyle birlikte Suruç ovamızda hakikaten ürün çeşitliliğini, verimini artırdık. Şimdi tarımı daha üst seviye artırma adına Suruç’umuzda yine seracılığı artırmak istiyoruz. Bununla ilgili farkındalığı artırma adına bir çalışma yaptık. Seracılıkta yaz kış ürün ekilebilir ve hasadı gerçekleştirebilir. Dolayısıyla seracılığı Suruç’ta artırmak suretiyle tarımla uğraşan çiftçilerimizin ekonomik refahını inşallah artıracağız. İlk defa 8 adet sera projesini an itibarıyla fiil olarak gerçekleştirdik. İnşallah biz bu seracılığı Suruç’umuzda daha da ileri safhalara getireceğiz. İlk etapta 8 sera üretime başladı. İkinci etapta 10, üçüncü etapta 10 sera şeklinde projemizi geliştirmeyi planladık. Suruç hem pamuk hem mısır hem buğday, ayrıca iklimin getirdiği o güzel koşullar dolayısıyla da seracılığın önemli bir merkezi olacaktır.”

HABERLER  Süper Kupa biletleri satışa çıktı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.