enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4986
EURO
34,7995
ALTIN
2.488,58
BIST
9.564,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

Uzmandan uyarı: “Klima çarptı” demeyin covid testi yaptırın

Uzmandan uyarı: “Klima çarptı” demeyin covid testi yaptırın
23.08.2021 12:11
0
A+
A-

‘Klima çarptı hafif kırgınlık var’ diyerek toplum içinde dolaşan kişilerin varlığına dikkat çeken Uzm. Dr. Selahattin Menteş, bu kişilerin mutlaka koronavirüs testi yaptırması gerektiğini söyledi.

Tüm dünyada Delta varyantıyla birlikte tırmanışa geçen koronavirüs salgınına karşı rahat davranılmaması gerektiğini belirten, Uzm. Dr. Selahattin Menteş, vatandaşları uyardı. Sıcak havadan dolayı yoğun şekilde klima kullanan vatandaşların klima çarpmasıyla koronavirüs belirtilerini karıştırdığını aktaran Selahattin Menteş, belirti olması durumunda vatandaşların test yaptırması gerektiğini vurguladı.

“HERGÜN YÜZLERCE İNSAN ÖLÜYOR”

Koronavirüs salgınının tüm hızıyla artarak devam ettiğinin altını çizen Menteş, bugüne kadar 55 bine yakın insanın koronavirüs nedeniyle kaybedildiğini belirterek, “Ülkemizde günlük ölüm neredeyse şimdiye kadar gördüğümüz en yüksek noktalardadır. Her gün bu ülkede yüzlerce insan ölmeye devam ediyor. Bu ölümler arasında gençlerimizi görmek bizlere tarifsiz acılar vermektedir. 20-30 yaşlarında gençlerimizi solunum cihazlarında görmek ve ailelerin perişan halleri acımıza acılar katıyor” dedi.

“GENÇLER AŞI YAPTIRMALI”

Aşıların tek çözüm olduğunu ve hiçbir bilimsel kanıt olmamasına rağmen aşı karşıtlığının varlığının endişe konusu olduğunu dile getiren Menteş, “Bu yeni pikte maalesef ’bana bir şey olmaz, ben sağlıklıyım’ diyen gençler etkilenmektedir. Gençlerimiz mutlaka aşılanmalıdır. Onlar bu ülkenin gelecekleridir ve onları korumak bizlerin görevidir. Aşı karşıtı safsatalara ve sosyal medya şarlatanlarına gençlerimizi bırakamayız” diye ekledi.

“”KLİMA ÇARPTI” DEMEYİN TEST YAPTIRIN”

Son zamanlarda “Beni klima çarptı, hafif bir kırgınlığım” var diye ortada dolaşmaya devam eden vatandaşların varlığından haberdar olduklarını da söyleyen Menteş, “Bu tür durum yaşayanların derhal test yaptırmasını ve kendisini sonuçlar çıkıncaya kadar izole etmesini istiyoruz. Bölgemizde sıcak günler geçiriyoruz, evet klima çalıştırıyoruz ama şikayeti olanlar olayı hafife alıp hastalığı bulaştırmaya devam ediyorlar. Klimalar eğer ortam iyi havalandırılmıyor ise ve orada hasta biri var ise hastalığın yayılmasına bile neden olabilir. Mutlaka kalabalık ortamlardan uzak duralım ve klima çarptığını düşünüyor isek mutlaka test yaptıralım” ifadelerini kullandı.

HABERLER  Şanlıurfa’da korkutan artış!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.