enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3697
EURO
34,9552
ALTIN
2.325,66
BIST
9.080,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Urfalı kitapseverlerin Remzi ağabeyi vefat etti

Urfalı kitapseverlerin Remzi ağabeyi vefat etti
26.08.2021 12:21
0
A+
A-

Kurduğu Davet, İdeal ve Bilgi Kitapevleri ile Urfalı gençlere kitap okumayı sevdiren Remzi Yılmaz, hayatını kaybetti.

Şanlıurfa’da 1980’lerin sonu ile 1990’ların başında kurmuş olduğu Davet, İdeal ve Bilgi Kitapevleri ile Urfalı kitapseverleri kitapla buluşturan Remzi Yılmaz yaşamını yitirdi. Gençlere kitap okuma alışkanlığını kazandırabilmek için çeşitli çalışmalar yapan Yılmaz, kurduğu kitap kulübü ile gençlere ücretsiz kitap sağladı. Urfalı gençlere kitap okumayı sevdiren Yılmaz’ın ani vefatı kitapseverleri üzdü.

“ÜZERİMİZDEKİ EMEĞİNİ UNUTAMAYIZ”

Gazete İpekyol ile Ajans Urfa Köşe yazarı Vedat Akıllı ise Yılmaz’ın vefatıyla ilgili paylaşımda, “İlk gençlik yıllarımızdı. Kitap aşkının gönlümüze yeni yeni düştüğü zamanlardı. Ancak kitap alacak paramız yok idi. Şanlıurfa’da, İzgördü Pasajında bulunan Davet Kitabevinde, satışı yapılan kitapların dışında bir bölümü ücretsiz bir şekilde öğrencilerin okuyup geri getirebileceği kitaplara ayırmıştı Remzi Abi. Ne sevinmiştik. Para vermeden kitap alıp okuyup getirecektik. Bu güzel uygulamaya geçiş sebebini şöyle anlatmıştı: “Muhtemelen ortaokul öğrencisi biri, raflardan birinden bir kitaba bakıyordu, fiyatını sordu, o sırada oturduğum yerden fiyatını söyledim. Sonra o öğrenci, masaya bir avuç bozuk parayı bırakıp pasajın dışına doğru çıktığında, ayağındaki lastik ayakkabının yırtık olduğunu görünce şok oldum. Ve ondan sonra bu çocuklara ücretsiz kitap okuma imkanı sunmalıyım dedim.” Daha sonraları o dönemin gençleri için büyük imkan olacak kitap kulübünün de temelleri böyle atılmış idi. Remzi Yılmaz Abi vefat etmiş. Üzerimizdeki emeğini unutamayız. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah. Ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum…” ifadelerini kullandı.

HABERLER  Sağlık Bakanlığı: 'Son 24 saatte korona virüsten 23 kişi hayatını kaybetti'
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.