enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3862
EURO
35,1212
ALTIN
2.325,46
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Urfalı Çocuklar Uyuşturucu Madde Batağına Saplanıyor

Urfalı Çocuklar Uyuşturucu Madde Batağına Saplanıyor
27.08.2021 17:36
0
A+
A-

Şanlıurfa’da kenar mahallelerde her köşe başında satışı mümkün olan uyuşturucu madde çocukları felakete sürüklüyor.

Şanlıurfa’da Topdağı, Yakubiye, Mağaralar Bölgesi, Ahmet Yesevi, Süleymaniye, Sigorta son duraklar, Direkli ormanlık alan, Yenice mahallesi sonları ve Bağlarbaşı ile Süleymaniye Meydanı uyuşturucu madde satıcılarının yuvası halinde.

ESNAF GÖRÜNÜMÜLÜ MADDE SATICILARI

Özellikle Ahmet Yesevi ara sokaklar ile Süleymaniye Meydanı uyuşturucu madde yuvası haline gelmiş durumda. Esnaf görünümlü veya kaldırım başında bekleyen satıcılar gençleri zehirliyor. Satıcılar ellerindeki madde poşetlerini parklardaki ağaçlık alanlarda saklıyor.

GENÇLERİ TUZAKLARINA DÜŞÜRÜYORLAR

Satıcılar müşteri sayısını arttırmak için de boş durmuyorlar. Daha çok evde şiddet gören çocukları hedeflerine alıyorlar. Arkadaş çevresine giren çocuklar onlara benzemeye başlıyor. Önce sigara bağımlılığı ardından madde alışımı gerçekleşiyor. Çocuk para bulamayınca da hırsızlık ve çeşitli suçlara bulaşma durumu gerçekleşiyor.

OKULLARA ULAŞAMAYINCA KAFELERİ SEÇİYORLAR

Polisin yoğun önlemleri nedeniyle gençlere okul çıkışında ulaşamayan satıcılar kendilerine internet kafe ve nargile kafeleri mesken seçiyor. Buraya gelen çocuklar türlü oyunlarla bataklığa sürükleniyor.

URFA’DA 1000’DEN FAZLA BAĞIMLI ÇOCUK VAR

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü verilerine göre Şanlıurfa’da en az 1000 madde bağımlısı çocuk yaşıyor. Bu sayı aileleri tarafından saklanan çocuklarla birlikte daha fazla olduğu düşünülüyor.

AİLELER GERÇEĞİ KABUL ETMEK İSTEMİYOR

Aileler çocuklarının bağımlı olduğunu kabul etmek istemiyor. Kınanmaktan korkuyorlar. Bu durum ise tetkik ve tedaviyi geciktiriyor. Sivil toplum kuruluşları gençlere ulaşma istiyor. Ancak çoğu zaman ret ve inkar ile karşılaşılıyor.

ERKEN TANI BAŞARIYI ARTTIRIYOR

Uzmanlar durumun farkına varılır varılmaz tedaviye başlanması gerektiğini söylüyor. Erken tanı ve tedaviyle bağımlılıktan kurtulmak mümkün olduğu bildiriliyor.

VELİLER POLİSİN DAHA FAZLA OPERASYON YAPMASINI İSTİYOR

HABERLER  Şanlıurfa'da kadınların kavgası kamerada

Şanlıurfalı veliler ise polisin uyuşturucu madde satıcılarına daha fazla operasyon düzenlemesini istiyor. Yakalanan satıcıların ise ağır cezalar verilerek tekrar satış başına dönmesinin engellenmesini istiyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.