enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5679
EURO
35,0040
ALTIN
2.429,00
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
32°C
Cuma Az Bulutlu
34°C
Cumartesi Açık
33°C
Pazar Az Bulutlu
32°C

Şanlıurfa’da kırmızı biber hasadı devam ediyor

Şanlıurfa’da kırmızı biber hasadı devam ediyor
28.08.2021 16:56
0
A+
A-

Şanlıurfa’da, yöre halkının vazgeçilmezlerinden isot yapımında kullanılan kırmızı acı biberin hasadı sürüyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kentin simgelerinden isotun hasadı nedeniyle Büyükşehir Belediyesince Akçakale ilçesinde biber toplama etkinliği düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, etkinlikte yöre kadınlarıyla birlikte tarladan kırmızı biber topladı.

Etkinlikte konuşan Beyazgül, Şanlıurfa’nın güneşi, toprağı ve suyuyla yetişen isotun lezzetinin başka bir yerde bulunamayacağını belirtti.

Üretilen isotların yerli tohumla yetiştirildiğini aktaran Beyazgül, “Dünyada Urfa İsotu’ndan daha lezzetlisi yoktur. Ayrıca çiğköfteyi bu isotun haricinde lezzetli yapan bir isot daha yoktur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadesiyle ‘Çiftçimiz, üreticimiz bir karış yer dahi boş bırakmadan eksinler, biçsinler. Biz çiftçimizin, üreticimizin yanındayız, arkasındayız.’ sözünün ışığında üretiyoruz, istihdama katkı sağlıyoruz. İstatistiklere baktığımız zaman isotta yüzde 46’lık bir ihracat artışı var. Türkiye bu isotu çok sevdi öyle görünüyor ki dünya da bu Urfa İsotu’na hayran kalacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Hasat etkinliğine AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay, Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halil Peltek ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

HABERLER  Şanlıurfa’da Bakteri aşılama yöntemiyle soya fasulyesinde verimin artırılması hedefleniyor
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.