enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3638
EURO
35,0383
ALTIN
2.324,23
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

74 barodan Tunceli’deki orman yangını için açıklama

74 barodan Tunceli’deki orman yangını için açıklama
29.08.2021 10:57
0
A+
A-

Tunceli’de 10 gündür devam eden orman yangınına ilişkin ortak açıklama yapan 74 ilin barosu, Tunceli ile dayanışma çağrısında bulundu.

Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 74 baro, yaptığı ortak açıklama ile Tunceli’de devam eden orman yangınlarına karşı duyarlılık çağrısı yaparak, “Yakın zamanda nasıl ki Muğla, Aydın, Antalya, İzmir, Mersin, Isparta, Hatay ve daha birçok yerleşim yerinde çıkan yangınlara maddi ve manevi olarak katkı sundu isek Kastamonu ve Van’daki selzedelerle aynı şekilde dayanışma içinde olduysak; bugün de yok olan ormanlar için Tunceli ile dayanışma zamanı” dedi.

Açıklamada, “2021 yılının Mayıs ayından bu yana Adana, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Hakkari, Hatay, Isparta, İzmir, Mersin, Muğla, Osmaniye, Şırnak, Elazığ, Tunceli ve bir çok ilimizde daha önceki yıllarda olduğu gibi orman yangınları çıkmaktadır. Orman yangınlarında her türlü ağaç, otlak alan ve hayvanların barınma yerleri yok olmakta ve bir bütün halinde canlı yaşamı olumsuz etkilenmektedir.

Dünyamızın endemik çeşitliliği floristik ve faunistik zenginliğini barındıran coğrafyamızda ve ülkemizde yanan her ağaç; kuruyan her dere; ateş altındaki her dağ ve tepe; ölen her hayvan, her canlı, anıt ağaçlar; sadece doğal zenginlik değil aynı zamanda kültürel, inançsal ve tarihsel birer öğedir. Sahibi değil yalnızca bir parçası olduğumuz bu dünya, bu nedenle de bizlere çocuklarımızdan emanettir.

“DERHAL ADIM ATILMALI”

Yakın zamanda nasıl ki Muğla, Aydın, Antalya, İzmir, Mersin, Isparta, Hatay ve daha birçok yerleşim yerinde çıkan yangınlara maddi ve manevi olarak katkı sundu isek Kastamonu ve Van’daki selzedelerle aynı şekilde dayanışma içinde olduysak; bugün de yok olan ormanlar için Tunceli ile dayanışma zamanı. Bir bütün olarak ülkemizde ne sebeple olursa olsun ormanlarımızın yanması ve yakılmasına karşı çıkıyor ve yok olmakta olan alanların kurtarılması için yetkili makamları derhal adım atmaya çağırıyoruz” diye belirtildi.

HABERLER  KYK borçları kabinede ele alınacak

Açıklamada, “İnancımızın, tarihimizin ve kültürel mirasımız olan doğamızdan, yaşam parçamızdan acılar yükselirken; cümle canlıya, kurda, kuşa sahip çıkılmasıdır” denilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Devletin resmi kurumlarına, bu konu ile ilgili yetkisi bulunan en üst kademeden taşra örgütlerine kadar bütün seçilmiş ve atanmışlara da bir kez daha ‘Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir.

Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların ödevidir.’ şeklindeki Anayasanın 56. maddesini hatırlatıyoruz. Yine Anayasa’nın 169. maddesiyle ‘Ormanların Korunması ve Geliştirilmesi’nin devletin güvencesine bırakıldığını ve Orman Kanunu ile Çevre Kanunu hükümlerine göre de ormanları korumak ve yaşatmak için gerekli iş ve işlemlerin derhal gerçekleştirilmesi hukuksal bir zorunluluk olduğunu da unutmayın diyoruz.

Bu kapsamda Tunceli ilimizde Hozat ve Ovacık İlçemizde 18 Ağustos 2021 tarihinden itibaren birden fazla alanda devam eden yangınlara derhal havadan ve karadan müdahale edilmesi gerekmektedir. Ülkemizin en önemli floristik ve faunistik zenginliğini barındıran coğrafyamızda ki yangınlar daha fazla zarara yol açmadan derhal söndürülmelidir. Biz aşağıda imzası olan Baro Başkanları olarak, hukuki sürecin takipçisi olacağımızı bildiriyoruz. Bununla birlikte adli makamlardan da bu olayların en ince detayına kadar araştırılarak sonucunun da kamuoyuna ve basına duyurulmasını talep ediyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.