enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5889
EURO
34,8006
ALTIN
2.499,03
BIST
9.444,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Öğrencilerin okul özlemi sona eriyor 

Öğrencilerin okul özlemi sona eriyor 
30.08.2021 10:01
0
A+
A-

Koronavirüs tedbirleri kapsamında son 2 yıldır uzaktan eğitim ve ara ara belirlenen günlerde yüz yüze eğitimin görüldüğü  okullar, 6 Eylül’de yeni eğitim ve öğretim yılı için açılacak.

6 Eylül’de başlayacak 2021-2022 eğitim-öğretim yılı açılışı dolayısıyla kentte bulunan okullarda gerekli önlemler alındı. Toplum sağlığını korumak ve okullardaki eğitimin aksamadan devam edebilmesi için Şanlıurfa’da bulunan tüm okullarda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince gerekli önlemler alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda okullarda maske, dezenfektan ve diğer temizlik malzeme tedarikleri yapılmış durumda. Şanlıurfa’da da okulların her açıdan eğitime hazır olduğunu dile getiren Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Çoşkun, “Tek temennimiz bu dönem eğitim-öğretim yılında çocuklarımızın gerekli eğitimi alması. Gerçekten pandemi sürecinde çocuklar çok etkilendi. Alınan tedbirler sonucunda bu sene çocuklar çok etkilenmeden sorun, sıkıntı oluşmadan bu yıl eğitim- öğretimi tamamlamak istiyoruz” dedi.   

COŞKUN: “ÇOCUKLARIN 2 YILI HEBA OLDU”

Dünyayı saran koronavirüs pandemisi nedeniyle neredeyse 2 yıl boyunca eğitime ara verildi. Yaşanan pandemi nedeniyle okullardan ve eğitimden uzak kalan öğrenciler, hem psikolojik hem de eğitim alma açısından çok geride kaldı. Bu sene eğitimde aksama yaşamadan devam edilebilmesi için gerekli önlemlerin alındığını belirten İbrahim Çoşkun, “Çocuklarımız 2 senedir eğitimden ister istemez uzak kaldı. 2 yıl boyunca öğrenciler doğru düzgün eğitim almadı bu nedenle çocukların 2 yılı heba oldu. Bizim buradaki hedefimiz, amacımız İl Milli Eğitim Müdürlüğü gerek öğrencilerimiz olsun gerek vatandaşlarımız olsun gerek eğitim çalışanlarımız olsun iki yıllık bir süreçte bu tür sorunları yaşadığımız için artık bu sorunlarla beraber iç içe nasıl yaşandığını sosyal mesafe, maske, dezenfektan gibi daha birçok kuralı adımız soyadımız gibi öğrendik. Hem kuralları yerine getirmek şartıyla hem de Milli Eğitim gerçekten okullarda bu tür tedbirleri alarak gerekli temizlik işlemlerini yaparak okullar hazır hale getirildi.” Dedi. 

HABERLER  Öğrenciler karne heyecanını dijital ortamda yaşadı

“OKULLARDA YETERLİ TEMİZLİK PERSONELİ BULUNMALI”

 Kentte 2 bin 300 civarında okulun bulunduğunu ve bu okullarda yaklaşık olarak 800 bin öğrencinin eğitim gördüğünü ve bazı yerlerde de neredeyse 40 derslikli okulların bulunduğunu bu okullar içinde yeterli temizlik personellerinin bulunması için yetkililere seslenen Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Çoşkun, “Buradan özellikle yetkililere sesleniyorum. Milli Eğitim gerekli tedbirleri almalı, okullarda temizlik işlerini yapacak hizmetli ya da personellerle ilgili İŞKUR üzerinden alım gerçekleşiyordu ama maalesef Urfa’da hala bu çalışmaya başlanmadı. Urfa’daki okullara en az 6 bin temizlik personelinin verilmesi gerekiyor. Yaklaşık 2 bin 2 bin 300 civarında okulumuz var. 40 derslikli okullarımız mevcut, bu okullara en az 3 tane görevli alınması lazım. Okulların açılacağı tarih belli, personellerin işe alınma süreci uzun süreceği için gerekli çalışmaların bir an önce yapılması lazım. Hijyen ne kadar çok olursa bizlerde hastalığa karşı daha tedbirli ve daha dayanıklı oluruz. Gerekli işlemlerin yapılması lazım bu durumu artık yetkililerin görmesi lazım zaten süreç sıkıntılı. İnsanlar psikolojik açıdan da rahatsız dolayısıyla hastalandığımız zaman davranışlarımızda da değişiklikler oluyor.” diye ifade etti. 

 “ÖĞRETMENLERİN ÇOĞU AŞILANMIŞ DURUMDA”

Yeni eğitim öğretim yılında Şanlıurfa’da eğitim verecek olan öğretmenlerin çoğunun aşılarını olduklarını ve 15 yaş üstü birçok öğrencinin de aşılarını olduğunu bunun için okulların eğitime hazır olduğunu belirten Coşkun, “Öğretmenlerimizin çoğu aşılanmış, 15 yaşından büyük olan öğrencilerde aşılarını olmuş durumda dolayısıyla pandeminin de üstesinden gelebileceğimize inanıyorum. Şanlıurfa’nın tüm okullarında gerekli tüm önlemler alındı. Urfa’nın öğrenci sayısı 700-800 binleri bulmuş durumda. Sınıflarımızın kalabalık olması biraz sıkıntılı olacak ama artık almamız gereken tüm önlemleri hem öğrenciler hem de diğer vatandaşlar nasıl önlem alınması gerektiği konusunda bilinçli. İnşallah bu eğitim- öğretim yılındaki sıkıntıları kolaylıkla atlatır ve eğitime devam ederiz.” şeklinde konuştu. 

HABERLER  Tercih yapacak adaylara rehberlik desteği
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.