enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5942
EURO
34,7581
ALTIN
2.497,88
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Şanlıurfa’da Yaşam Evi Kadın Dayanışma Derneği’nden vahşi cinayete tepki

Şanlıurfa’da Yaşam Evi Kadın Dayanışma Derneği’nden vahşi cinayete tepki
31.08.2021 11:45
0
A+
A-

Şanlıurfa Yaşam Evi Kadın Dayanışma Derneği, Eyyübiye ilçesinde eşi tarafından vahşice katledilen Hediye T.için yetkililere, “Kadın cinayetlerini durdurun” çağrısında bulundu.

Şanlıurfa Yaşam Evi Kadın Dayanışma Derneği, Eyyübiye ilçesine bağlı Selçuklu Mahallesi’nde Ahmet T.’nin tartıştığı eşi Hediye T.’yi su dolu leğende boğarak öldürmesine tepki gösterdi.

Yaşam Evi Kadın Dayanışma Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada, her gün artan kadın cinayetlerine dikkat çekilerek, “Urfa’ da Ahmet (T) eşi Hediye  (T)’yi ellerini arkadan bağlayarak leğende boğarak öldürdü. 7 çocuk Annesi Hediye eşi tarafından işkence edilerek öldürüldü.  Hediye ve onun gibi binlerce kadını erkek egemen sisteme kurban ediyoruz. Vicdan yoksunu, öldürmekten beslenen bu zihniyetten ne yazık ki koruyamıyoruz” diye kaydedildi.  

Açıklamada, “Hukuk sistemindeki cezasızlık politikaları, evlilik ve aile bütünlüğünü koruma görevinin tamamen kadınlara yüklenmesi eril dilin ve zihniyetin vücut bulmuş halidir” denilerek, şu ifadelere yer verildi:

Eril zihniyeti besleyen cezasızlık politikaları ve var olan yasaların uygulanmaması kadın cinayetlerini cesaretlendirdiğini koruma ve önleyici tedbirlerin uygulanmadığını, biz kadınlar haykırmamıza rağmen kadın cinayetlerini durduramıyoruz. Yaşam hakları yok sayılıyor. Yaşamın kendisi öldürülüyor.

Öldürülen her kadınla toplum olarak insan olarak biz de ölüyoruz. Aile Bakanlığının açıkladığı verilerine göre şiddeti önleme merkezlerine başvuran toplam 711 bin 731 kişiden 576bin 824 kadın 88 bin 811 çocuktur.  Sığınaklarda 243 bin 282 kadın, 151 bin 453 çocuk toplam 395 bin kişi kalmış. Son 30 gün içerisinde 24 kadın öldürüldü. 244 gün içinde 196 kadın öldürüldü.

Ülkemizde kadın cinayetinin geldiği durum açısından bu rakamlar ürkütücüdür. Bu rakamsal verilerin çok daha üstünde kadınlar öldürülüyor.

“KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURUN”

HABERLER  Bakan Koca’dan Binali Yıldırım'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama

Kocası cinnet geçirdiği ya da psikolojik sorular vb ve birçok bahanelerle çok kolay bir şekilde en yakınları tarafından canice hislerle işkence edilerek, kadınlar öldürülüyor.

Kadın cinayetleri toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ve ayrımcılığın sonuçlarını her gün acı bir şekilde yaşayarak  bize göstermiştir.. Bu nedenle yetkililere bir kez daha ifade ediyoruz. Kadına bakış açısını değiştirmek için toplumsal zihniyet dönüşümünü sağlayacak çalışmaların acil bir şekilde yapılmasını bir kez daha önemle ifade ediyoruz.

Kadınlar kazanımlarımıza sahip çıkarak toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanana kadar, özgür ve eşit bir dünya yaratmak için mücadeleye devam edeceğimizi bir kez daha yinelemek istiyoruz

Yasal güvencelerimize dokunsanız da biz kadınlar hayatımız ve şiddetsiz bir dünya için mücadelemize devam edeceğiz. Kadınlar olarak dokunulmaz, devredilemez, vazgeçilmez temel hak ve özgürlüklerimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Buradan yetkililere bir kez daha sesleniyoruz kadın cinayetlerini durdurun.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.