enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5696
EURO
34,9359
ALTIN
2.426,73
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Az Bulutlu
33°C
Cumartesi Açık
34°C
Pazar Çok Bulutlu
32°C

Şanlıurfa’da Vahşice katledilen Amara toprağa veriliyor

Şanlıurfa’da Vahşice katledilen Amara toprağa veriliyor
06.09.2021 09:15
0
A+
A-

Şanlıurfa’da üzerine tiner dökülerek ateşe verilen ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Filistin asıllı Suriye uyruklu Amara Dwla, Şanlıurfa’daki Yeni Asri Mezarlığı’na defnedilecek.

Filistin asıllı olan Suriye uyruklu Ahmet Mohammad Dwla, kızları Amara ve L. Dwla (12) ile 4 ay önce Şıhmaksut Mahallesi’ndeki eve yerleşti. İnşaatlarda kalıpçı ustası olarak çalışan Ahmet Mohammad Dwla, kızı Amara’yı evlendirmek istemişti. Çocuğun buna karşı çıkması üzerine Ahmet Mohammad Dwla, Amara’yı dövdükten sonra banyoda üzerine tiner dökerek ateşe vermişti. Baba daha sonra kapıyı kilitleyerek evden ayrılmıştı. Kapıyı kırıp içeri giren komşularının çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırılan Amara, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılmamıştı.

BAKANLIK DEVREYE GİRDİ

Kimsenin sahip çıkmadığı Amara Dwla’nın cenazesi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı devreye girdi. Bunun üzerine Şanlıurfa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici ve müdürlük personelleri, morgda bulunan Amara’nın cenazesini teslim aldı. Küçük kızın cenazesi, toprağa verilmek üzere Şanlıurfa’daki Yeni Asri Mezarlığı’na götürüldü.

DEFİN İŞLEMLERİNİ BAKANLIK ÜSTLENMİŞTİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Amara’nın hayatını kaybetmesiyle ilgili sosyal medya hesabından yapılan duyuruda şu ifadelere yer vermişti:

“Canice katledilen 13 yaşındaki Amara’nın defin işlemleri Bakanlığımız tarafından koordine edilecektir. Amara’nın 12 yaşındaki kardeşi ise kuruluşlarımızda koruma altına alınmıştır.”

HABERLER  Urfa'da ekmeğin içinden iplik çıktı!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.