enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5192
EURO
34,9079
ALTIN
2.423,37
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Az Bulutlu
33°C
Cumartesi Açık
33°C
Pazar Az Bulutlu
32°C

Şanlıurfa’da Üroonkoloji Kongresi gerçekleşti

Şanlıurfa’da Üroonkoloji Kongresi gerçekleşti
09.09.2021 09:43
0
A+
A-

Şanlıurfa’da uluslararası düzeyde düzenlenen 11’nci Uluslararası Üroonkoloji Kongresi tamamlandı. 3 gün süren kongreye yüzlerce bilim insanı katılırken kongrede yeni tedavi yöntemleri ve bilimsel çalışmalar tartışıldı.

Avrasya Üroonkoloji Derneği geleneksel hale getirdiği Üroonkoloji Kongresi’nin 11’incisini tarihin sıfır noktası olan Şanlıurfa’da düzenledi. Şanlıurfa’da gerçekleşen 11’nci Üroonkoloji Kongresine 300’ün üzerinde bilim insanı katıldı. Yaklaşık 100 civarında bilim insanı pandemiden dolayı kongreye çevrimiçi olarak katılırken 200 bilim insanı Urfa’ya gelerek bizzat kongreye katılım sağladı.

Yurtdışında üroonkoloji alanında araştırma yapan 22 yabancı bilim insanın konuşma yaptığı kongreye, ABD, Japonya, İngiltere, İtalya, İspanya, Kanada, Belçika ve Fransa’da yaşayan bilim insanları online olarak katıldı. Üroonkoloji alanındaki yeni tedavi yöntemleri ve bulguların tartışıldığı kongrede ameliyatlarda kullanılmaya başlanan robotik cerrahi öne çıktı.

“İLK AMACIMIZ GÖBEKLİTEPE’Yİ TANITMAK”

Bu yıl Avrasya Üronkoloji Derneği olarak 11’nci kongreyi Şanlıurfa’da gerçekleştirdiklerini aktaran Prof. Dr. Derya Balbay,  Şanlıurfa’da uluslararası düzeyde tıp kongresi yaptıklarını söyledi. Buradaki ilk amaçlarının Göbeklitepe’yi tanıtmak olduğunu paylaşan Balbay, “Yine Üroonkolijdeki en son gelişmeleri meslektaşlarımıza sunmaktır. Ürologlar olarak hastalıklar da robotik cerrahinin çok önemli yer tutuğunu biliyoruz. Bütün kanserler de olduğu gibi üroloji kanserleri de bir artış vardır. Bu artışı iki grupta inceleyebiliriz. Eskiden teşhis edilemeyen kanserlerin günümüzde teşhis metotlarının değişmesi üzerine bu hastalıklar daha çok teşhis edilebilir hale geldi. Ürolojik kanserler daha çok stres obezite, çevre kirliği ve sigaradan dolayı çıkıyor” ifadelerini kullandı.

“KANSERLERDE ROBOTİK CERRAHİYİ KULLANIYORUZ”

Prof. Dr. Erdem Canda ise robotik cerrahinin üroonkolojideki yeri üzerine konuştu. Kanser ameliyatlarında kullanılan robotik cerrahinin ürolojik kanserlerde de kullanılmaya başlandığını ifade eden Canda, “Robotik cerrahi bütün dünyada özellikle kanser hastalıklarında kullanılan bir yöntemdir. Bizde ürolojik kanserlerde en fazla prostat kanseri, böbrek ve mesane kanseri ameliyatlarında robotik cerrahiyi kullanıyoruz. Bu ameliyatı robot kendisi yapmıyor. Eğitim alan bir cerrah tarafından yapılıyor. Bu robotun 8 mm 4 tane kolu karından açılan deliklerden girilerek ameliyat yapılıyor. Gözün ulaşamadığı bölgeler büyütülerek bu işlem daha rahat yapılabiliyor. Elin ulaşamadığı yerlerde çok ince işçilik bu robotla yapılabiliyor. Bunun birçok avantajı vardır. Daha az kanama, tamamen kapalı bir yöntem oluyor. Bu yöntem daha az kanama ve erken taburcu olmayı sağlıyor” ifadelerini kullandı.

HABERLER  Bu Hastalığı Olanlar Evlenemiyor!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.