enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3659
EURO
35,0042
ALTIN
2.325,73
BIST
9.085,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Gelecek Partisinden Şanlıurfa büyükşehir belediyesine sert tepki!

10.09.2021 21:42
0
A+
A-

Daha önce Şanlıurfa Büyükşehir Meclisi tarafından Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e 570 parselin satışı için yetki verilmişti. Gelecek Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı olarak konuyu yargıya taşımış, idare mahkemesine yürütmenin durdurulması istemiyle dava açmıştık. Yargıya güveniyoruz, Bu konuda Yargının kararını bekliyoruz.

09.09.2021 Tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan karara göre Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Yenişehir/Refahiye’de 10 adet arsayı 30.09.2021 tarihinde satışa çıkardı. Arsaların toplam alanı 29.355,91 m2’dir. Bu konuyu değerlendiren Gelecek Partisi Şanlıurfa İl Başkan Vekili Abdulkadir Karakeçili alınan karara sert tepki göstererek yönetim kurulu ile beraber satışa konu olan arsalarda basın açıklaması yaptı.

İl Başkan Vekili Karakeçili şehir merkezindeki bu arsaların kamu yararı için kullanılması gerektiğini savunarak Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün göreve başlamasından bu yana geçen zaman zarfında tek icraatının sürekli gayrimenkul satışları ve imar değişikliği ile ilgili yaptığı çalışmalar olduğunu ifade etti.

Şehrin başta ulaşım alanındaki sorunları olduğunu (çevre yollarındaki eksiklik), sağlık, işsizlik, mülteciler sorununun yaratmış olduğu olumsuzluklar, şehrin bazı bölgelerinde acil kentsel dönüşüme ihtiyaç olduğunu, Milyonlarca lira ödenerek akıbeti yılan hikayesine dönen Trambüs Projesini defalarca dile getirdiklerini, yetkililerden hiçbir cevap alamadıklarını dile getiren Karakeçili arsa satışları için alınan acil satış kararlarına bir anlam veremediklerini dile getirdi. Yangından mal kaçırırcasına bu kararlar alınıyor.

Gelecek Partisi Şanlıurfa İl Başkan Vekili Karakeçili , Büyükşehir Belediyesi Başkanı başta olmak üzere tüm yetkililerin  bir an önce  arsa tüccarlığını bırakmasını ve Yerel Yönetim Hizmetlerini ve şehrin diğer sorunlarını çözmelerini beklediklerini söyledi.

SAVE 20210911 241149

İl Başkan Vekili Karakeçili Büyükşehir Belediyesini borçlandırarak, bu borçları gayrimenkul satışları ile kapatmanın yanlış olduğunu dile getirdi.

Değerleneceği aşikar olan bu arsaların satışı için Büyükşehir Belediyesi neden acil karar almaktadır. 

HABERLER  Bakan Bozdağ: Biz hangi sözü verdiysek yaptık

Hiç kimsenin menfaatinin Şanlıurfa’lı Kardeşlerimizin menfaatinden üstün olmadığını söyleyerek sözlerine devam eden Karakeçili 2019 Seçimlerinde Zeynel Abidin Beyazgül’e oy veren 500.000 Bin küsür Şanlıurfa’lı hemşerilerinin arsa satışı yerine Büyükşehir Belediyesinden hizmet beklediklerini dile getirdi.

İl Başkan Vekili Karakeçili, Biz Gelecek Partisi olarak doğru, temiz ve dürüst siyasetin yanında yer alacaklarını, yanlış alınan tüm karaların karşısında, doğru atılan her adıma destek vereceklerini söyledi.

Şimdi Büyükşehir Belediye Başkanına ve Belediye yetkililerine soruyoruz diyerek sözlerini şöyle tamamladı.

Bu Arsaların satışları yerine neden kamu yararı gözetilmedi?

Bu satışlardan elde edilecek gelir nerede kullanılacak?

Bu alanda yapılan imar değişikliği ve parselasyon neye dayanarak yapıldı?

Bu arsalar kimlere peşkeş çekilecek?

Bu konu ve çalışmalarla ilgili takdiri Şanlıurfa’lı Hemşerilerime bırakıyorum. Takdir Halkımızın. Dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.