enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Siverek’te engelli bireylerin yol sorunu çözüme kavuşuyor

Siverek’te engelli bireylerin yol sorunu çözüme kavuşuyor
11.09.2021 19:23
0
A+
A-

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak tarafından hazırlanan “Toplum refahı” projesiyle kırsaldaki engelli vatandaşların yol sorunu çözüme kavuşuyor.

SİVEREK- Engellisi olan ailelerden gelen talepler üzerine Belediye Başkanı Ayşe Çakmak tarafından taleplerin karşılanması amacıyla proje hazırlandı. “Toplum refahı” olarak adlandırılan projede özellikle kırsal mahallelerde engelli bireylerin olduğu ailelerin yol sorunu çözüme kavuşturuluyor.

Kırsal Hizmetler Müdürlüğünce uygulanan proje kapsamında kırsal Kalınağaç Mahallesi’nde iki engelli bireyi bulunan Devebakan ailesinin evine giden yol, betonla kaplandı. Engelsiz bir yaşam için tüm imkanların seferber edildiğini belirten Kırsal Hizmetler Müdürü Erkan Aslanparçası, projenin detaylarını anlattı.

“ENGELSİZ BİR YAŞAM İÇİN SAHADAYIZ”

Projenin Kalınağaç Mahallesi’nde başladığını dile getiren Aslanparçası, şu ifadeleri kullandı:

“Bu mahallemizde Devebakan ailesinde iki engelli bireyin olduğu ve kötü durumda olan yollarının yapılmasına yönelik talep vardı. Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak tarafından geliştirilen “Toplum Refahı” projesi kapsamında engelli vatandaşlarımızın yaşadığı alanlardaki yol ağını en azından beton olarak yapmayı planlıyoruz ki şu anda projenin başlangıcını yaptık. Projenin temel amacı da engelli vatandaşlarımız hastaneye giderken ya da engelli çocukların rehabilitasyona giderken daha iyi bir ulaşım sağlayabilmeleri amacıyla hazırlandı. Hedefimiz kırsalda yaşayan engelli vatandaşlarımıza yönelik pozitif yönde atacağımız adımlarla yaşamlarını kolaylaştırmaktır. Engelsiz bir yaşam için her daim vatandaşımızın emrinde ve sahadayız.”

“ENGELLİLERİMİZ ARTIK EVDE MAHSUR KALMAYACAK”

Ailesinde iki engelli olduğunu ve daha önce ulaşımda yaşadığı sıkıntılarını anlatan Ferit Devebakan, “Gerek hastaneye gidiş-gelişlerde gerekse engellilerimizin dışarı çıkmak istemelerinde sıkıntılar yaşıyorduk. Bu konuda belediyemize başvurdum, belediye başkanımız da talebimizi olumlu görüp bunu karşıladı. Belediye Başkanımız Ayşe hanımın şahsında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

HABERLER  Şanlıurfa'da bin gencin katılımıyla Atatürk Barajı'nın kıyısı temizlendi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.