enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Şanlıurfa’da ekmeğin kalitesine tepki gösterildi

Şanlıurfa’da ekmeğin kalitesine tepki gösterildi
12.09.2021 15:26
0
A+
A-

Şanlıurfa’da, gramajı düşürülerek gizli zam yapılan ekmeğin kalitesi bir kez daha tartışılmaya başlandı. Vatandaşlar, öncelikle ekmeğin kalitesinin iyileştirilmesini istedi.

Şanlıurfa Fırıncılar Odası tarafından somun ekmeğin fiyatı 1.50 TL’den 1.75 TL’ye çıkarıldı. Ayrıca 170 grama sahip tırnaklı ekmeğin gramajı 150’ye, açık ekmeğin ise 150 gramdan 130’a düştü. Halk dilinde ‘gizli zam’ olarak bilinen gramaj düşüşü, uygulanmaya başlandı. Son 1 ayda un ve odun fiyatlarında yaşanan zam nedeniyle alınan bu karar, sosyal medyada vatandaşların büyük tepkisine yol açtı. Ekmeğin kalitesini eleştiren sosyal medya kullanıcıları, “Bizim derdimiz zam değil, ekmeğin kalitesidir. Ekmeğimiz kaliteli olsun, fiyatı önemli değil” diye tepkilerini dile getirdiler.

İŞTE SOSYAL MEDYADA EKMEKLE İLGİLİ YAPILAN BAZI YORUMLAR…  

İsa Güzel: Kaliteli 150 gram Ekmeğimiz Şanlıurfa’mıza hayırlı olsun. Fırıncılar Oda Başkanı ve yönetimine selam olsun. Bu kaliteye ve bu gramaja Zam’ı bekliyoruz.

Mehmet Yetim: Türkiye’de en kalitesiz ekmek Urfa’da

Bu iddia değil, gerçektir.

Mahmut Nedim Polat: Oda başkanları aman kimse bize karışmasın tahtımdan oylamayayım modunda Allah’ın nimetini bile bize haram ettiler.

Selahattin Yıldız: Gramajını düşürdükleri yetmiyormuş gibi kalitesi de maalesef ekmeğin kalitesi çok kötü. Sıcak sıcak yedin yoksa bir süre sonra yenilmeyecek duruma geliyor.

Faruk Güzel: Ekmek 150 gr ama hafta sonları 140 130 gr bide böyle düşünün hafta sonları daha çok denetleme olması lazım kenar mahalledeki fırınların bazıları haftasonu gramajdan çalıyorlar

Nurullah Kozak: Allah affetsin ama ülkedeki en kötü yapılmış ekmek olabilir. Ekmeği alır almaz jet hızıyla eve koşmak lazım taş gibi oluyor yoksa. Allah rızası için birisi el atsın buna maya kullansınlar.

HABERLER  Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı 50 bini aştı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.