enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3773
EURO
35,0541
ALTIN
2.326,75
BIST
9.105,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Şanlıurfa’da Şaşılık Polikliniği açıldı

Şanlıurfa’da Şaşılık Polikliniği açıldı
13.09.2021 09:49
0
A+
A-

Harran Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları bünyesinde Şaşılık Polikliniği hizmete girdi.

Şanlıurfa’da poliklinik anlamında bir eksiklik daha giderildi. Harran Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları bünyesinde Şaşılık Polikliniği hizmete sunuldu. Harran Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Başkanı Doç. Dr. Ali Şimşek, göz hastalığı olan Şaşılık hakkında bilgi verdi.

Harran Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Şimşek, yapmış olduğu açıklamada; Harran Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Şaşılık poliklinikliğinin hizmet vermeye başladığını belirterek, Şanlıurfa ve çevre ilerdeki tüm hastalara hizmet sunduklarını ve bu sayede bölgede büyük bir eksikliği giderdiklerini ifade etti.

ŞİMŞEK: ERKEN TANI ÇOK ÖNEMLİ

Doç. Dr. Şimşek, şaşılığın; her iki gözün birbiriyle olan paralelliğini kaybetmesi sonucu oluştuğunu vurgulayarak, “Bir göz düz bakarken diğeri içe, dışa, yukarı veya aşağı kayabilir. Bazı durumlarda kayma her iki gözde de mevcuttur. Gözlerdeki kayma şaşılığın sebebine göre sürekli ya da geçici süreli oluşabilir. Şaşılığın oluşmasında tek bir neden yoktur. Farklı nedenlerle şaşılık oluşabilir. Şaşılık tedavisinde erken teşhis çok önemlidir. İlk göz muayenesi için geç kalındığında çocukların gözlerinde estetik problemlerinin yanı sıra ömür boyu sürecek görme azlığı sorunları da oluşabilmektedir” dedi.

ŞAŞILIK BELİRTİLERİ NELERDİR?

Şaşılık, genellikle çocukluk döneminde ortaya çıkan bir hastalıktır. Hastalığın en temel belirtisi, düz bakmayan bir gözdür. Şaşı bireyler bir noktaya baktıkları sırada bir gözleri düz iken diğer göz kayarak farklı bir açıya yönelir. Çocuklarda şaşılık güneşte tek gözünü kapatma, veya her iki gözü kullanabilmek adına başı öne eğme gibi davranışlarla kendini belli eder. Bunların haricinde yaygın olarak görülen şaşılık belirtileri şunlardır:

•       Gözlerde sulanma

HABERLER  HRÜ’de bir ilk daha!

•       Baş ve göz ağrısı

•       Çift görme

•       Üç boyutlu görme yeteneğinin kaybolması

•       Baş ve gözün bir yana çevrilerek bakılması

•       Bulanık görme

GÜZELÇİÇEK: HİZMET KALİTESİNİ ARTTIRACAĞIZ

Harran Üniversitesi Hastanesi  Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet  Güzelçiçek  de, “Başta Şanlıurfa olmak üzere bölge illerinde de büyük bir eksiklik olan ve bölgemizde de önemli bir göz hastalığı olan şaşılık hastalığının artık Harran Üniversitesi Hastanesi Şaşılık Göz polikliniği olarak başta Şanlıurfa halkımız olmak üzere bölgede bulunan diğer illerdeki vatandaşlarımızın hizmetine sunarak sağlıkta gerekli olan sağlık hizmetinin kalitesini artırarak devam edeceğimizi bildirmek isterim” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.