enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5542
EURO
34,8270
ALTIN
2.430,56
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Az Bulutlu
33°C
Cumartesi Açık
34°C
Pazar Çok Bulutlu
32°C

Suruç Kaymakamı hakkında şok iddia!

Suruç Kaymakamı hakkında şok iddia!
13.09.2021 09:41
0
A+
A-

Tunceli’nin AK Partili Mazgirt Belediye Başkanı Murat Becerikli, Suruç Kaymakamı ve Suruç Belediye Başkan Vekili Kenan Aktaş hakkında skandal iddiada bulundu.

 Mazgirt Belediye Başkanı Murat Becerikli, ilçede görev yapan kaymakamlar hakkında skandal iddialarda bulundu. Sözcü’ye konuşan Becerikli,  kaymakam ve ilçeye bağlı Akpazar belde belediyesine kayyum olarak görevlendirilen kişilerin çeşitli usulsüzlükler yaptığını öne sürdü. Becerikli’nin iddiada bulunduğu kişiler arasında 2016-2019 yılları arasında Mazgirt Kaymakamlığı görevinde bulunan Suruç Kaymakamı Kenan Aktaş da bulunuyor.

“RESMİ ARAÇLA KAZA YAPTI HERHANGİ BİR TUTUNAK TUTULMADI”

Yaklaşık 2 yıldır Suruç Kaymakamlığı ve Suruç Belediye Başkan Vekili olarak görev yapan Aktaş’ın, resmi araçla kaza yaptığı ve herhangi bir tutanağın tutulmadığını iddia etti. 2017 yılında Mazgirt ilçesine kaymakam olarak atanan Kenan Aktaş’ın kendisine 2 milyon değerinde zırhlı araç tahsisi yapıldığını ve kaymakam Aktaş’ın herhangi bir bilgilendirme yapmadan resmi araçla şehir dışına çıktığını belirten Mazgirt Belediye Başkanı Murat Becerikli,  “İlçemize bağlı Belde Belediyesine kayyum olarak görevlendirilen Mazgirt Kaymakamı Kenan Aktaş, devletimizin kendisine 2 milyonluk zırhlı araç tahsis etti. Ancak Kenan Aktaş o dönemde korumasıyla birlikte o resmi aracı gayri resmi işlerde kullanarak o araçla ciddi bir kaza geçirmesinden sonra, o araç çok büyük maddi hasar gördü. O araçla kaza yaptıkları yer Tunceli ili sınırları içerisinde değil, Mardin ilinde yapılmıştı. Kaymakamlığa tahsis edilen bu araçla kaza yapılması sonrasında bu olayla ilgili herhangi bir resmi işlem yapılmadı. Normalde kamu aracıyla bir kaza yapıldığı zaman, bunun için resmi işlem yapılması lazım. Ancak eski kaymakam ve koruması o aracı kaza yaptıktan sonra herhangi bir resmi işlem yapılmadan, Malatya’da bir servise yine el atından para vererek gayri resmi bir şekilde onarımını yaptırıyorlar. Aracı tamirden sonra getirip garaja attılar” diye konuştu

HABERLER  Şanlıurfa'da sele kapılan genç TIR sürücüsü aranıyor!

“ŞEHİR DIŞINA ÇIKARKEN HERHANGİ BİR İZİN ALINMADI”

Becerikli açıklamasına şöyle devam etti;

“Bu sefer özel idareye bağlı köylere hizmet götürme birliği üzerinden başka bir araç aldılar. Bu beyefendiler eğer kamu görevinde oldukları için bu kazayı yaptılarsa, bu aracın zabıtlar tutularak aracın bakımı yapılması lazımdı, ancak onu yapmadılar. Burada da gayri resmi bir iş içerisinde oldukları aşikardır. Çünkü Kaymakam’da olsanız, Belediye Başkanı da olsanız, bir başka şehre giderken bir olur veya resmi bir belge olması lazım. Şehir dışına gidildiğinde ve birkaç gün kalındığında bir olur almanız ve yerinize de vekaleten birinin görevlendirilmesi lazım. Burada gayri resmiden kastımız şudur; bu kaymakam ve koruması Mardin’e giderken herhangi bir resmî belge veya görevlendirmeyle mi gitti? Eğer öyle bir belge olsaydı o araçla Mardin’de kaza yapıldığında o aracı resmi yollardan gerekli tutanaklar tutularak tamir edilmesi gerekirdi. Ancak bu işlemlerin hiçbiri yapılmadı. Yapılan bu tür keyfi muameleler hiçbir şekilde ne hükümetimizi ne de Devletimizi bağlamamaktadır. Devletimiz bu tür keyfi ve şahsi yapılan olumsuz işlerin müsebbiplerini affetmeyecektir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.