enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4832
EURO
34,9902
ALTIN
2.434,67
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
34°C
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Şanlıurfa’da turizmcilerin yüzü gülüyor

Şanlıurfa’da turizmcilerin yüzü gülüyor
14.09.2021 07:30
0
A+
A-

Tarihi mekanları, damakları çatlatan mutfağıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Şanlıurfa’da sonbahar turizmi sezonu başladı. Koronavirüs salgınından dolayı alınan yasak kararlarının kalkmasıyla birlikte turist akınına uğrayan k

2021 yazının turizm anlamında güzel geçtiğini aktaran ŞURO Başkanı Müslüm Çoban, pandemiden dolayı yurtdışından bekledikleri düzeyde turist gelmediğini ifade etti. Şu anda otellerdeki doluluk oranının çok iyi olduğunu aktaran Müslüm Çoban, hafta sonlarında kentteki otellerde yer kalmadığını söyledi. 

ÇOBAN, “ŞU ANDA YER SORUNU YOK”
Eylül ayına girilmesiyle birlikte sonbahar turizminin kentte başladığını aktaran Çoban, sezonun şu anda çok güzel ve bereketli geçtiğini söyledi. Sezonun Mezopotamya bölgesinde genel olarak güzel geçtiğini dile getiren Çoban, “Şu an özellikle yeni açılan hem konukevi hem de butik otellerimizle yer sorunu yaşamıyoruz. Gelen misafirlerimiz en çok görmek istedikleri mekan Göbeklitepe oluyor. Yakın zamanda Karahantepe ve Sayburç’ta turizme kazandırılacak. Şu anda Göbeklitepe’yi gezip akabinde Harran ondan sonra Halfeti Saklı Cennet’i görmek Fırat Nehri’nde tekne turu yapmak çok güzel ve keyifli oluyor. Yine Birecik’te Kelaynak kuşlarını görmek ve Şanlıurfa’nın leziz yemeklerini tatmak gerekiyor. Şu an Urfa fıstığını tatmanın tam zamanıdır” dedi. 

“YABANCILAR GELMİYOR, GELENLER YERLİ TURİST”
Turistlerin eskiden İstanbul, Ankara ve İzmir gibi merkezi illerden geldiğini ancak şu anda turistlerin tüm Anadolu illerinden geldiğini paylaşan Çoban, “Özellikle Karadeniz’den Trabzon, Samsun, Doğu Anadolu’dan olsun, Akdeniz bölgesinden Adana, Antalya, Hatay, Diyarbakır, Van gibi yerlerden çok fazla sayıda turist geliyor. Türkiye’nin birçok kentinden de Urfa’ya yine turist geliyor. Şu anda pandeminin etkisi nedeniyle yurt dışından istediğimiz düzeyde turist gelmiyor. Daha çok bireysel olarak turist geliyor.  Ancak pandemi nedeniyle Şanlıurfa’ya yurtdışından gelen turist çok az” ifadelerini kullandı. 

HABERLER  Polis maaşlarına zam geliyor

ESNAFA ‘HİJYEN’ ELEŞTİRİSİ
Kent esnafının turistlere karşı güler yüzlü olduğunu ancak hijyen konusunda yeterli özeni göstermediklerini ifade eden Çoban, “Özellikle Şanlıurfa’da tüketilen ve satılan isot ile salça gibi malzemeler çarşıda satılırken üzerine herhangi bir koruma yapılmıyor. Turistler bu konuda şikayetçi. Esnafımız bu konuda daha dikkatli olursa çok daha iyi olur. Kente gelen turistler bu yüzden alışveriş Gaziantep’ten yapıyorlar. Özellikle pandemi döneminde hijyene daha çok dikkat edilmesi gerekiyor. Ayrıca belediyelerimizin de temizliğe daha çok dikkat etmesini istiyoruz. Özellikle gezi rotasında olan yerlerin temizliğine sadece belediyenin değil tüm herkesin dikkat etmesi gerekiyor. Hafta sonu kente çok fazla turist geldiği için kentin tarihi ve turistik yerlerinin temizliğine çok dikkat edilmesi gerekir” diye ekledi. 

“DENETİMLER İŞE YARADI”
Türkiye’de şu anda en fazla denetim yapılan kentlerden birinin Şanlıurfa olduğunu sözlerine ekleyen Çoban, “Özellikle turistik alanlarda, ören yerlerinde denetim yapılan yerlerin başında geliyor. Şanlıurfa’da kurum olarak birleşip denetimler yapıyoruz.  Denetimler arttıktan sonra Şanlıurfa’ya daha fazla turist gelmeye başladı. Yapılan denetimler sayesinde turistler kentten memnun bir şekilde ayrılıyor bu sayede” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.