enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4832
EURO
34,9902
ALTIN
2.434,67
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
34°C
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Şanlıurfalı şehidin anne ve babasının ismi Mali’de açılan su kuyusuna verildi

Şanlıurfalı şehidin anne ve babasının ismi Mali’de açılan su kuyusuna verildi
19.09.2021 19:28
0
A+
A-

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Şubesi, şehit Abdulselam Halat’ın ailesine sürpriz yaparak, anne ve babasının adına Mali’de su kuyusu açtırdı.

Vakfın Şanlıurfa Şubesi’nde yapılan törende, Şube Başkanı Behçet Atilla, şehidin kardeşleri Ferdi, Resul ve Kadir Halat’a, babaları ve anneleri adına açılan “Medet Fatma Halat Su Kuyusu’nun” fotoğrafını ve görüntülerini hediye etti.

Atilla, törende yaptığı konuşmada, vakıf olarak daima şehit ve gazilere destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

Vakfın, hayırseverlerin de katkılarıyla şehit Abdulsamet Halat’ın ailesine sürpriz yaptığını vurgulayan Atilla, “Afrika’da suya olan ihtiyacı, dünyada bilmeyen yok. Afrika’da insanlar bulursa çamurlu suyu bile içiyor ve maalesef bu da sağlıklarını ciddi şekilde tehdit ediyor. Duyarlı ve yardımsever vakıf gönüllülerimize teşekkür ediyoruz. Biz de vakıf olarak toplanan yardımlarla açılan kuyularını kamuoyuna duyurmaya devam ediyoruz.” dedi.

Şehidin kardeşi Ferdi Halat da anne ve babalarının adının böylesi bir hayırda anılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Halat, “Vakfımıza, böylesi nazik ve hayırlı bir işte, bize kıyamete kadar yetecek bir hayra vesile oldu. Allah emeği geçen herkesten razı olsun.” diye konuştu.

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde PKK’lı teröristlerce 15 Haziran 2018’de düzenlenen saldırıda Topçu Onbaşı Abdulselam Halat şehit olmuştu.

HABERLER  Urfa’da çöl varanı tedavi altına alındı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.