enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4970
EURO
34,8059
ALTIN
2.492,05
BIST
9.560,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

Urfa Eczacı Odası’ndan fahiş fiyat iddialarına yanıt

Urfa Eczacı Odası’ndan fahiş fiyat iddialarına yanıt
27.09.2021 20:43
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki nöbetçi bir eczanenin ilaçtan fahiş fiyat talep ettiği iddiaları üzerine açıklama yapan Şanlıurfa Eczacı Odası, “Haberler gerçeği yansıtmıyor. Nöbetçi eczaneler üzerinden yapılan bu tür haberler eczacıları hedef gösteriyor”

Şanlıurfa Eczacı Odası Suruç İlçesi’nde bir eczane ile ilgili bazı haber sitelerinde yer alan haberi yalanladı. 

Konuya dair yapılan yazılı açıklamada nöbetçi eczanenin ilaçtan fahiş fiyat talep ettiği ve fırsatçılık yaptığı iddialarının gerçek dışı olduğu belirtilerek “Bu haberler gerçeği yansıtmıyor. Son dönemde medyada özellikle nöbetçi eczaneler üzerinden yapılan bu tür haberler eczacıları hedef gösteriyor” ifadeleri kullanıldı. 

Eczacı Odası medyada yer alan bu haberlerin eczacılık camiasını son derece üzdüğünü söyleyerek, ”Eczacının ilaçta farklı fiyat talep etmesi mümkün değildir” sözleriyle açıklamasında şunlara yer verdi:

“İlacın fiyatı bellidir. İlacın fiyatını Sağlık Bakanlığı belirler. Eczacılar Bakanlığın belirlediği ilaç fiyatlarının üstünde ya da altında fiyat talep etmesi mümkün değildir. Bu tür şikayetler ve haberler eczaneleri hedef göstermektedir.

Ülkemizde satılan tüm ilaçların fiyatını senede bir kere Sağlık Bakanlığı belirlemektedir ve bu belirlenen fiyatın altında ya da üstünde bir ilacın satışının yapılması yasaktır. Dolayısıyla ilaç fiyatları Türkiye’nin her yerinde aynıdır, hiçbir şekilde ilaç fiyatı değiştirilemez.

7 gün 24 saat fedakârca çalışan meslek grubunun ve sadece o meslek grubuna ait ürünlerin bu şekilde lanse edilmesi, halkımızda bir meslek grubuna karşı kin ve öfke oluşturulmaya zemin ve imkân tanıyan bu tür haberlerin yapılması tasvip edilecek bir durum değildir.”

HABERLER  Karaköprü'de işçiler canını hiçe sayıyor
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.