enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3799
EURO
35,1599
ALTIN
2.323,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Tel Abyad’da yardım kuruluşlarınca onarımı tamamlanan okullar açıldı

Tel Abyad’da yardım kuruluşlarınca onarımı tamamlanan okullar açıldı
28.09.2021 19:57
0
A+
A-

Barış Pınarı Harekatı’yla terör örgütü YPG/PKK’dan temizlenen Suriye’nin Tel Abyad ilçesinde, örgüt tarafından tahrip edilen bir ilkokul ile anaokulu onarımlarının ardından hizmete girdi.

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, terör örgütü YPG/PKK tarafından tahrip edilen Zeynep Binti Hüseyin İlkokulu ve anaokulu, ulusal yardım kurumu Pakistan Bait-ul-Mal ile Ensar İnsani Yardımlaşma Derneğince onarılmasının ardından düzenlenen törenle eğitim öğretime kazandırıldı.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, yardım kuruluşlarına ve Pakistanlı hayırseverlere Tel Abyadlı çocuklar adına teşekkür etti.

Okulun açılış kurdelesini öğrencilerle birlikte kesen Vali Erin, beraberindekilerle sınıfları ziyaret ederek Pakistanlı hayırseverlerin öğrenciler için temin ettiği ayakkabı, giyim, çanta ve kırtasiye malzemelerinin dağıtımını gerçekleştirdi.

– Yeni okulun onarımı için de imzalar atıldı

Açılış töreninin ardından Şanlıurfa Valiliği ile Pakistan Bait-ul-Mal ve Ensar İnsani Yardımlaşma Derneği arasında Tel Abyad ilçesindeki bir okulun daha onarımı için protokol imzalandı.

Vali Erin, Pakistanlı Müslümanların desteğiyle hayırlı işler yapıldığını ifade ederek, “Dünyanın bu köşesinde ihtiyaç içerisinde bulunan insanlara yardım ediyorlar, ellerini uzatıyorlar, kardeşliklerini gösteriyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bu yardım ve desteklerin bizim için çok büyük kıymeti var. Manevi değeri, maddi değerinden çok yüksek.” ifadelerini kullandı.

Törene, Tel Abyad Koordinatörü Oğuzhan Erdi Atak, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, Tel Abyad Mahalli Meclis Başkanı Hacı Salih Abdullah ile yardım kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı

HABERLER  Barış Pınarı bölgesinde yaklaşık 10 bin fidan dikildi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.