enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3733
EURO
34,9950
ALTIN
2.325,67
BIST
9.091,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Şanlıurfa ve 4 ilde sanal dolandırıcılık operasyonu: 63 tutuklama

Şanlıurfa ve 4 ilde sanal dolandırıcılık operasyonu: 63 tutuklama
02.10.2021 17:46
0
A+
A-

Aralarında Urfa’nın da olduğu Ankara merkezli 5 ilde, sahte kupon ve banka dekontlarıyla vatandaşları dolandıran dolandırıcılık çetesine operasyon düzenlendi. Hesap hareketlerinde yapılan incelemede 165 milyon liralık para hareketi tespit edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 21 Eylül Salı günü Polatlı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Ankara merkezli Şanlıurfa, Eskişehir, İzmir ve İstanbul’un da aralarında bulunduğu 5 ilde sosyal medya dolandırıcılığı çetesine yönelik eş zamanlı Operasyon düzenledi. Operasyonda çetenin üyesi olduğu tespit edilen 37 şüpheliden 33’ü gözaltına alındı.

Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı. Planlı operasyon kapsamında çok sayıda dijital materyal, pos cihazı, banka kartı ile birlikte 21 bin 390 TL nakit paraya el konuldu.

“BANKO KUPON”

Sosyal medya dolandırıcılığını gerçekleştiren şüphelilerin; Facebook, Instagram, Twitter gibi sosyal medya siteleri üzerinden ‘yasal bahis’ adı altında sahte kuponlar ve yüksek meblağlı banka dekontları yayınladığı tespit edildi.

Dolandırıcıların, kandırmayı başardığı kişilere düşük bir miktar para ödeme karşılığında kupon satarak yüksek meblağlarda para kazanacakları vaadinde bulunduğu, sonra da kuponların kazandığını gösteren sahte dekontlar hazırlayarak işlem, vergi, banka bloke ücreti gibi bahanelerle pek çok kez mağdurlardan para aldığı belirlendi.

HACİZ VE TAZMİNATLA TEHDİT

Bu paraları yatırmayan kişileri de sahte avukat kimliği göndererek, haciz ve tazminat davası açmakla tehdit ettikleri ortaya çıkarıldı. Bu yöntemle yurt genelinde binlerce kişiyi dolandırdıkları tespit edilen çetenin, hesap hareketlerinde yapılan incelemede 1 yıl içerisinde 165 milyon TL’nin üzerinde para hareketinin olduğu tespit edildi.

TOPLAMDA 63 TUTUKLAMA

Öte yandan, aynı çeteye yönelik daha önce üç operasyon daha düzenlendi. Birinci operasyonda 27 şüpheliden 21’i, ikinci operasyonda 24 şüpheliden 21’i, üçüncü operasyonda ise 31 şüpheliden 21’i olmak üzere toplam 63 şüpheli tutuklandı.

HABERLER  Akçakale’de rüşvet ve belgede sahtecilik operasyonu! 4 şüpheli gözaltında
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.