enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4645
EURO
34,7999
ALTIN
2.477,90
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
31°C
Şanlıurfa
31°C
Açık
Perşembe Açık
27°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C

Urfa’daki tekstil fabrikasında toplu işten çıkarma!

Urfa’daki tekstil fabrikasında toplu işten çıkarma!
03.10.2021 18:16
0
A+
A-

Şanlıurfa’da DİSK Tekstil Sendikası’nın yetki aldığı Uğur Tekstil Fabrikası’nda DİSK’e üye olan yaklaşık 200 işçi işten çıkarıldı. İşçi kıyımına direneceklerini aktaran DİSK Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen, fabrika yönetimine çağrı yaptı.

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Uğur Tekstil fabrikasında çalışan işçilerin yarısından fazlası DİSK Tekstil Sendikası’nda üye oldu. Fabrikada çoğunluğu elde eden sendika, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yetki belgesini aldı. Fabrika yönetiminin yetki belgesini almasına rağmen sendikayı tanımaması, üzerine sendika ile fabrika yönetimi arasında çekişme başladı. Sendikaya üye olan işçiler fabrika önünde yaptığı basın açıklamasıyla fabrika yönetimine gözdağı verirken idarecilerin sendikaya üye olan işçileri tehdit ettiği iddia edildi.

KOD-18 İLE ÇIKARILDILAR!

Sendikanın fabrikaya girmesiyle başlayan gerginlikte şok bir gelişme yaşandı. DİSK’e üye olan yaklaşık 200 işçi bugün fabrika yönetimi tarafından işten atıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) gelen mesaj ile işten çıkarıldıklarını öğrenen işçiler büyük şok yaşadı. İşçilerin tamamı sürekli çalışan olmalarına rağmen mevsimlik çalışan iş durumunda uygulanan “Kod-18” maddesi ile işten atıldı.

“AMAÇ SENDİKAYI TASFİYE ETMEK”

İşçi kıyımına ilişkin yazılı açıklama yapan DİSK Tekstil Sendikası Gaziantep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen, sendikanın fabrikada örgütlenmeye başladığı günden beridir işçilere baskı, tehdit, mobbing uygulandığını belirtti. Uğur Tekstil işvereninin “Fabrikayı kapattık” diyerek bütün işçileri toplu şekilde ve yasa dışı bir yöntemle işten attığını aktaran Türkmen, “Bu yolla sendikayı işyerinden tasfiye etmek istemektedir.  Bu tehditler işe yaramayınca, şimdi bu yola başvurmuş, bir süre fabrikayı kapalı tutarak, kapandı görüntüsü vererek, ve bu süre zarfında markalara yapması gereken üretimi fason yoluyla başka iş yerlerinde yasa dışı bir şekilde yaptırarak, fabrikadaki sendikalı işçileri ve sendikal örgütlenmeyi tasfiye etmek istemektedir” ifadelerini kullandı.

HABERLER  Anayasa Mahkemesi infaz yasasının iptali istemini reddetti

“İŞÇİ KIYIMINA DİRENECEĞİZ”

Fabrikanın başta Zara ve Orsay olmak üzere uluslararası markalara üretim yapan Uğur Tekstil firmasına çağrı yapan Türkmen, “İşçi haklarını ayaklar altına alan ve büyük bir işçi kıyımına imza atan Uğur Tekstil işverenini uyarıyoruz. Yarın sabah bütün üyelerimiz fabrikada olacak. Uğur Tekstil’deki bütün üyelerimizle birlikte bu işçi kıyımına ve sendika düşmanlığına karşı sonuna kadar direneceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.