enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3659
EURO
35,0042
ALTIN
2.325,73
BIST
9.085,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Turistlerin Takoran Vadisi’ne ilgisi tur teknelerinin sayısını artırdı

Turistlerin Takoran Vadisi’ne ilgisi tur teknelerinin sayısını artırdı
07.10.2021 10:09
0
A+
A-

Fırat Nehri’nin Şanlıurfa ile Adıyaman arasında oluşturduğu ve doğal güzelliğiyle öne çıkan Takoran Vadisi’nde turist yoğunluğu, tur teknesi sayısının da artmasını sağladı.

Türkiye’nin en fazla su taşıyan ve akış hızı en yüksek nehirlerinden Fırat’ın yıllar içinde meydana getirdiği Takoran, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine 40 kilometre uzaklıktaki Mezra Mahallesi’nden başlayıp Adıyaman’ın Gerger ilçesine kadar yaklaşık 20 kilometrelik mesafeyi kapsıyor.

Fırat’ın coşkun sularının sakinleştiği bölgede, menderesleri anımsatan kıvrım kıvrım vadinin çevresinde nehrin serinliği hissediliyor.

Zengin bitki örtüsünün yanı sıra pek çok mağara ve küçük koyları da barındıran, bölge halkının “saklı cennet” olarak da isimlendirdiği vadide gün batımında suya yansıyan kızıllık ve kaya gölgeleriyle güzel manzara oluşuyor.

Özellikle salgın sürecinde doğayla iç içe vakit geçirmek için Takoran’ı gezmek isteyen yerli ve yabancı turist sayısının artması, Şanlıurfalı girişimcileri tekne yatırımına teşvik etti.

Yıllarca belediyeye ait tek tur teknesinin dolaştığı vadide, bölge sakinleri de aldıkları 4 tekneyle hizmet vermeye başladı.

– “Fransa’dan kampa gelenler var”

Tekne sahiplerinden Zübeyir Kanlıpıçak, AA muhabirine, bölgeye gelen ziyaretçi sayısının artmasıyla yeni tekne ihtiyacının ortaya çıktığını söyledi.

Yöre sakinleri olarak gördükleri ilgi dolayısıyla ziyaretçilere tekne turu hizmeti vermeye başladıklarını anlatan Kanlıpıçak, “Özellikle yurt dışından gelen yabancı turistler, Takoran Vadisi’ni gördükten sonra hayran kalıyor, Türkiye’nin eşi benzeri olmayan bir coğrafyaya sahip olduğunu söylüyor. Mesela Fransa Paris’ten her yıl düzenli olarak Takoran Vadisi’ne gelerek bir hafta kamp yapanları görüyoruz. Biz bölge sakini olarak potansiyeli görünce tekne sayısını arttırdık. Hem ilçemizi tanıtıyoruz hem ekonomimize katkı sunuyoruz.” diye konuştu.

Tekne sahiplerinden Harun Azot da piknik ve doğa gezisi için en iyi mekanların başında Takoran’ın geldiğini ifade etti.

HABERLER  Karaköprü'deki okullarda temizlik yapılıyor

Herkesi doğa ve suyun eşsiz güzellik oluşturduğu vadiyi görmeye davet eden Azot, ilgiye paralel olarak tekne sayılarının da artırılabileceğini belirtti.

Bölgeye gezmek için gelen öğretmen Selim Balık ise vadideki atmosfere hayran kaldığını dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.