enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Halfeti’de SMA hastası Abdullah yaşam mücadelesi veriyor

Halfeti’de SMA hastası Abdullah yaşam mücadelesi veriyor

Halfeti’de SMA hastası Abdullah yaşam mücadelesi veriyor
23.10.2021 15:42
0
A+
A-

Halfeti’de SMA Tip 1 teşhisi konulan 27 aylık Abdullah Tekin, bağlı olduğu cihazlar sayesinde hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine bağlı Gülaçan Mahallesinde yaşayan Salih ve Fatma Tekin çiftinin 27 aylık oğlu Abdullah, Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip 1 hastası olarak dünyaya geldi.

Konulan teşhisin ardından hastanede tedavisi süren küçük Abdullah’ın tamamen iyileşmesi için aile adeta seferberlik başlattı. Bebeğin yaşayabilmesi için 13,5 kilogram olmadan 2 milyon 342 bin euro değerindeki ‘ZOLGENSMA’ ilacı alması gerekiyor. Maddi imkanı bulunmayan Tekin ailesi, bebekleri için valilik izniyle “Abdullah’a nefes ol” kampanyası başlattı.

ANNE TEKİN: “BİRİCİK OĞLUM MAKİNE OLMADAN NEFES ALAMIYOR”

Anne Fatma Tekin, oğlu Abdullah’ın hayatta kalabilmesi için sosyal medya paylaşımlarıyla destek arıyor.

Paylaşımında anne Tekin, “Ben, SMA Tip 1 ölümcül kas hastası Abdullah bebeğin annesiyim. Biricik oğlum makine olmadan nefes alamıyor. Yaşayabilmesi için 13,5 kilogram olmadan 2 milyon 342 bin EURO değerindeki ‘ZOLGENSMA’ ilacı alması gerekiyor. Çok pahalı olan bu ilaca oğlumu ulaştırabilmemiz için siz de kampanyamıza destek olur musunuz?” ifadesini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANI, ABDULLAH İÇİN DESTEK İSTEDİ

Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak da yardım kampanyasını sosyal medyadan duyurdu. Albayrak, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Gülaçan Mahallemizden Abdullah Tekin’in hayata tutunmasını sağlamak için desteklerinizi bekliyoruz. Abdullah’a bir nebze olsun nefes olmaya çalışan herkesten Allah razı olsun.”

HABERLER  Bakan Koca Şanlıurfa ve 9 ilin sağlık müdürü ile görüştü
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.