enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3691
EURO
34,9702
ALTIN
2.326,20
BIST
9.075,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Şanlıurfa’da Hacı Bektaş-ı Veli anıldı

Şanlıurfa’da Hacı Bektaş-ı Veli anıldı

Şanlıurfa’da Hacı Bektaş-ı Veli anıldı
25.10.2021 19:20
0
A+
A-

Şanlıurfa’da, Hacı Bektaş-ı Veli vefatının 750. yılı dolayısıyla anıldı.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hacı Bektaş’ı rahmetle ve minnetle andığını belirten Vali Erin, “Sadece Türkiye’nin değil tüm insanlığın ihtiyacı olan değerlerin önemini Hacı Bektaş-ı Veli anlatmıştır. 2021 yılının Hacı Bektaşı Veli Yılı olarak kabul edildi. Yıl boyunca çeşitli etkinlikler ve anılacak. Bizde bugün Şanlıurfa’da hep birlikte anıyoruz.” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de şiirlerini okuduğu Hacı Bektaş-ı Veli’nin hayatının anlam ve öneminden bahsetti.

Yıl boyunca Hacı Bektaş’ın çeşitli etkinliklerle anılacağını aktaran Beyazgül, “Esnafın ahilik merkezi ışığı olmuştur. O kardeşlik bugün Anadolu’da devam ediyor. Bu Hacı Bektaş sayesinde olmuştur. Kendi değerlerimizi tanımamıza ihtiyaç var. Düşünce ve öğretilerini çokça tekrar etmemiz gerekiyor. Ağaç yurt, insan sevgisi dilde değil gönülde olacak. İnsanlığın buna ihtiyacı var.” diye konuştu.

Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Bektaş ise günün anlam ve önemine ilişkin sunum yaptı.

Etkinliğin ardından katılımcılar Harran Üniverisitesi’nde fidan dikimi ve aşure dağıtımına katıldı.

HABERLER  Emniyet Genel Müdürü'nden Urfa'daki şehit için mesaj
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.