enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4752
EURO
34,9525
ALTIN
2.437,31
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
34°C
Cumartesi Az Bulutlu
33°C
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Narın tanesi de suyu da kabuğu da faydalı

Narın tanesi de suyu da kabuğu da faydalı

Narın tanesi de suyu da kabuğu da faydalı
26.10.2021 19:50
0
A+
A-

Uzmanlar, kış mevsiminin önemli meyvelerinden biri olan narın birçok faydası bulunduğuna dikkat çekti.

Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman, narın tüketilmesi gereken çok önemli bir besin öğesi olduğunu bildirdi.

Ozman, bir su bardağı kadar narın günlük C vitamini gereksiniminin yarısını karşılayabildiğini belirterek, nar suyu bol miktarda nar tanelerinden hazırlandığı için içeriğindeki C vitaminin de artırdığı bilgisini verdi.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLİYOR

Narın kabızlık problemine de iyi geldiğine işaret eden Ozman, “Sindirim problemi yaşıyorsanız narın suyunu değil, posasıyla birlikte tanelerini tüketmeniz gerekiyor” ifadesini kullandı.

KİLO KONTROLÜNÜ KOLAYLAŞTIRIYOR

Ozman, sağlıklı bir yetişkinin günde 25-35 gram lif alması gerektiğine değinerek, “Yenilebilen miktar olarak söylersek; 100 gram, yani bir küçük kase kadar nar 4 gram lif içeriyor. Kilo vermeye çalışan kişiler günde bir küçük kase nar tanesi tüketebilirler” bilgisini paylaştı.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Ozman, nar içeriğindeki zengin C, E, K vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, potasyum, magnezyum ve minerallerle bağışıklık sistemini destekleyerek hastalıklara karşı korunmada önemli rol oynadığını dile getirdi.

CİLT İÇİN ÖNEMLİ

Diyet uzmanı Ozman, her gün yeteri miktarda C vitamini almanın cilt sağlığı için de büyük önem taşıdığını ifade etti. Ozman, nar içerdiği C vitamini ile ciltte kolajen sentezi uyarabildiğini, bu sayede cilde elastikiyet kazandırıp kırışık oluşumunu geciktirdiğini ve dolayısıyla cildin canlı bir görünüme sahip olduğunu belirtti.

KALP VE DAMAR HASTALIKLARINDAN KORUYABİLİYOR

Nar suyunun vücutta su seviyesini, dolayısıyla kan basıncını kontrol eden sistemin bir parçası olduğuna değinen Ozman, nar kabuğu ekstraktının damar sertliğine neden olan iltihaplanmayı ve damar sertliğine yol açan plakların oluşmasını önleyebileceğine ve bu sayede kalp damar sağlığını koruyabileceğini dile getirdi.

HABERLER  Şanlıurfa'da İneklerdeki 3 gün hastalığı için yeni aşı umut oldu

DİŞ ETLERİNİ KORUYOR

Ozman, C vitamini eksikliğinde diş eti problemlerinin yaşanma riski yüksek olduğunu belirtti. C vitaminin bu dokuda yer alan bağların oluşumu için gerekli olduğunu ifade eden Ozman, yeterli C vitamini tüketiminin diş eti dokusunun sağlıklı kalmasına yardımcı olduğunu belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.