enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5066
EURO
34,8118
ALTIN
2.485,81
BIST
9.549,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

Urfa’da sobacılar kıştan umduğunu bulamadı

Urfa’da sobacılar kıştan umduğunu bulamadı

Urfa’da sobacılar kıştan umduğunu bulamadı
26.10.2021 10:29
0
A+
A-

Şanlıurfa’da sobacılar, kış mevsimine girilmesine rağmen satışların durgun olmasından şikayet ediyor. Vatandaşlar fiyatların yüksekliğinden dolayı soba alamamaktan dert yanarken, esnafsa ürettikleri sobaları nasıl satacaklarını kara kara düşünüyor.

Sezondan umduğunu bulamayan sobacılar, vatandaşın yolunu gözlüyor. Vatandaşlarsa fiyatların yüksekliğinden dolayı sobacıların yanına yaklaşamıyor. Sobacı esnafı ellerindeki sobayı nasıl satacağını kara kara düşünüyor. Soba almaya gelenlerin en ucuz ürüne yöneldiğinden dert yanan sobacılar, her gün gelen zamların bellerini büktüğünü söylüyor.

Uzun zamandır esnaflık yapan Arif Polat, son yıllarda sobaların fiyatlarında ciddi artış yaşandığına dikkati çekti. Polat, soba fiyatlarının 150 liradan bin 250 liraya kadar çıktığını belirtirken, soba ustası Ahmet Yılmaz ise fiyatların geçen yıla oranla 3 kat arttığını kaydetti.

POLAT: “PİYASA ÇOK DURGUN”

Kışın gelmesine rağmen soba satışlarının istenilen seviyede olmadığını dile getiren Arif Polat, “Esnaf perişan halde” dedi. Satış yapamamaktan şikayet eden Polat, “Sattığımız malı yerine koyamıyoruz. Vatandaşlar soba alırken ucuzunu istiyor. Ucuz olduğu için özellikle teneke soba istiyorlar. Maddi durumları iyi değil” dedi.

“Piyasa çok durgun” diyen Polat,  fiyatların 150 liradan başlayıp bin 250 liraya kadar çıktığı bilgisini verdi. Polat, “Doğalgazı fakir kullanamıyor. Bizden 150 liralık teneke soba istiyorlar. İnsanlar 300 liralık sobayı bile alamıyor. Nasıl olacak milletin bu hali” ifadelerini kullandı.

YILMAZ: “HER SABAH YENİ ZAM GELİYOR”

Soba üreticisi Ahmet Yılmaz ise piyasada fiyatların günü birlik değiştiğini vurguladı. Fiyat değişiminden kaynaklı büyük sıkıntı yaşadığını paylaşan Yılmaz, şöyle konuştu:

“Her sabah yeni bir zam geliyor. İş potansiyelimiz yüksek ama vatandaşın alım gücü düşük. Kazanıyoruz ancak malzemeye her gün zam gelmesi bizi sıkıntıya sokuyor. Şu sıralardaki fiyatlar geçen yılın üç katıdır. Geçen sene 10 liraya sattığımız kova şu anda 35 liradır. Geçen sene 35 liraya soba satardık. Bu sene 95 liradır. Yani 3 katından daha fazla hatta.”

HABERLER  Motorine indirim geldi

KAYA: “MÜŞTERİLER DE ESNAF DA ZOR DURUMDA”

Demir ustası İbrahim Kaya da işlerinin çok kötü durumda olduğunu söyledi. Vatandaşların ucuz mal aradığını belirten Kaya, her ürünün fiyatının yükseldiğine işaret etti. Kaya, “Yani kazandığımız para ile ikinci bir mal alamıyoruz. Bugün aldığımızı yarın alamıyoruz. Hatta bir saat sonra bile alamıyoruz. Yani müşteriler de esnafta zor durumda. Allah hepimize yardım etsin. Yapabileceğimiz bir şey yok. İnşallah yetkililer bu işe el atar da düzelir” dedi.

“DEMİR FİYATI ÇOK YÜKSEK”

Soba ustası Osman Durgun da işlerin çok durgun olmasından dertli.

Demir fiyatının çok yüksek olduğuna vurgu yapan Durgun, “Hiçbir malı alamıyoruz. Satışımız da bundan dolayı düşük oluyor. Soba fiyatları 100 liradan başlıyor, bin 500 liraya kadar çıkıyor. Sobanın fiyatı kalitesine göre değişiyor. Şu anda satışlar çok yok ama havalar tam soğuduğu zaman mecburen gelip alacaklar. Allah vatandaşa yardım etsin. Her geçen gün fiyatların üzerine zam geliyor” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.