enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3234
EURO
35,0716
ALTIN
2.282,24
BIST
9.009,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Ayşe Gökkan’a verilen hapis cezasına Urfalı kadınlardan tepki!

Ayşe Gökkan’a verilen hapis cezasına Urfalı kadınlardan tepki!

Ayşe Gökkan’a verilen hapis cezasına Urfalı kadınlardan tepki!
27.10.2021 12:58
0
A+
A-

Şanlıurfa İl Kadın Platformu, TJA Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan’a verilen hapis cezasına tepki göstererek, “Herkes için uygulanması gereken adil, bağımsız, tarafsız bir yargının Ayşe Gökkan için de uygulanmasını talep ediyoruz”  açıklamasında bulundu.

Özgür Kadın Hareketi (TJA) Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan hakkında “örgüt yöneticisi” ve “örgüt üyesi” iddialarıyla yargılandığı davada verilen 30 yıl hapis cezasına Şanlıurfa İl Kadın Platformu tepki gösterdi.

Platform, Eğitim-Sen Urfa Şubesi’nde basın açıklama yaparak, Ayşe Gökkan’a verilen hapis cezasını protesto etti.

Platform adına konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Urfa Şube Sekreteri Selma Ateş, kadın mücadelesinin en güçlü isimlerinden birinin 30 yıl hapisle cezalandırılmasını kınadıklarını söyledi.

Cezalandırılmanın Türkiye Cumhuriyeti tarihine kazınmış yeni bir “demokrasi ayıbı” olduğunu ileri süren Ateş, “Bizler Ayşe Gökkan gibi ömrünü sadece adaletli bir yaşama adamış, eşitlikten ve hakkı olanı almaktan başka bir talebi olmayan tüm kadın siyasetçileri ve aktivistleri destekliyoruz. Çünkü bütün vatandaşların kendini ülkesinde öteki hissetmemesi, ancak Ayşe Gökkan gibi siyasetçilerin varlığı ve hak mücadelesiyle mümkündür” dedi.

“AYRIMCILIĞA SON VERİN”

“Ayşe Gökkan’a uygulanan esir hukukunu kabul etmiyoruz” diyen Ateş, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Herkes için uygulanması gereken adil, bağımsız, tarafsız bir yargının Ayşe Gökkan için de uygulanmasını talep ediyoruz. Kadın ve Kürt olması nedeniyle yaşamış olduğu ayrımcılığa bir an önce son verilmesi talebimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.”

HABERLER  Karaköprü'de Kardan dalları ağırlaşan ağaç yangına sebep oldu
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.