enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5575
EURO
34,8784
ALTIN
2.436,85
BIST
9.708,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Parçalı Bulutlu
33°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
32°C

Doktorun isteği 3 yaşındaki Ammura’yı ölüme götürdü!

Doktorun isteği 3 yaşındaki Ammura’yı ölüme götürdü!

Doktorun isteği 3 yaşındaki Ammura’yı ölüme götürdü!
28.10.2021 14:06
0
A+
A-

Beynindeki tümörün tedavisi için İdlib’ten Türkiye’ye getirilen Suriyeli Ammura El Salih, Adana’da yapılması gereken ameliyatı yapılmadığı için hayatını kaybetti. Minik Ammura, Adana’da doktorun anne ve babasını gelmesini istediği için ameliyat edilmedi.

Suriye’nin İdlib kentinde yaşayan 3 yaşındaki Ammura El Salih, beyninde oluşan tümöre karşı verdiği yaşam mücadelesini Adana’da kaybetti. Tedavi için önce Şanlıurfa’ya ardından Adana’ya götürülen minik kız, yapılması gereken ameliyat bir türlü yapılamadığı için bu sabah yaşama gözlerini yumdu. Urfa’da doktorun hastaneden ayrılmasından dolayı başarılı süren tedavisi yarıda kalan Ammura, ikinci ameliyatını söz konusu bölümün kapanmasından dolayı olamadı.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine ameliyat için sevk edilen Ammura, doktorun ameliyat için annesi veya babasının onayını istemesi üzerine ameliyata alınmadı. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü onaylı resmi refakatçisi olan bir akrabasının onay vermesine rağmen Dr. Selcan Türker Çolak, ameliyatı yapmadı. Ameliyat edilmeyen minik Ammura’nın bedeni, tümöre karşı daha fazla dayanamadı.

TEDAVİ URFA’DA BAŞLADI

Tedavi için ilk olarak Şanlıurfa’ya getirilen Ammura’nın tedavisine Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde başlandı. Şanlıurfa Valiliği’nin özel ilgilendiği çocuğun ilk ameliyatını Doç. Dr. Doğan Köse yaptı. Ameliyatın ardından beyin tümörü tedavi süreci başarılı bir şekilde ilerleyen Ammura’nın, beynindeki tümörün verdiği etki dördüncü evreden ikinci evreye düştü. Başarılı geçen ameliyatın ardından ciddi oranda iyileşen Ammura’nın hastalığının birinci evreye düşmesine ramak kaldı.

DOKTOR GİTTİ, BÖLÜM KAPANDI!

Tedavisi başarıyla süren Ammura’yı talihsizlik Urfa’da da yakaladı. Ammura’nın tedavisi Dr. Köse’nin hastaneden ayrılarak özel bir hastaneye geçiş yapmasıyla yarıda kaldı. Doktorun ayrılmasıyla hastanenin Çocuk Onkoloji Bölümü de kapandı. Bölümde tedavi gören 45 hasta doktorsuz kalırken o hastalardan biri olan Ammura’nın ise Adana’ya sevkine karar verildi.

HABERLER  Türkiye'de 7 bin 680 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı, 66 kişi hayatını kaybetti

DOKTOR AMELİYATA ALMADI

Türkiye’ye Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün onay verdiği refakatçi bir akrabasıyla gelen Ammura, tedavi için Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalına sevk edildi. Hızlı bir şekilde ameliyata alınması gereken Ammura, Dr. Selcan Türker Çolak’ın isteğinden dolayı ameliyata alınmadı. Doktor Çolak, yanında resmi refakatçisi olmasına rağmen Ammura’nın anne veya babasının Türkiye’ye gelerek onay vermesini istedi.

DAHA FAZLA DAYANAMADI!

Ammura’nın babasına ulaşılamazken annesi ise Türkiye’ye gelemedi. Ammura’nın minik bedeni ağır hastalığa daha fazla dayanamadı. Minik Ammura, ameliyat edilmediği için Adana’da yaşama gözlerini yumdu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.