enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5263
EURO
34,7704
ALTIN
2.493,89
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
30°C

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü aşılama çalışmaları için Viranşehir’de

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü aşılama çalışmaları için Viranşehir’de

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü aşılama çalışmaları için Viranşehir’de
28.10.2021 09:47
0
A+
A-

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan mobil aşı ekipleri Viranşehir’de aşılama çalışmalarını aralıksız sürdürürken İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Mehmet Gülüm de çalışmaların yapıldığı mahalleye giderek “Halkımızın aşılarının tamamlamasını istiyo

Aşılama oranında Türkiye’de son sırada yer alan Şanlıurfa’da İl Sağlık Müdürlüğü aşılamadaki oranı artırmak çalışmalarına devam ediyor.

Vatandaşların aşıya ulaşılabilirliğini arttırmak amacıyla Viranşehir ve bağlı mahallelerine giden sağlık ekipleri halkı hem bilgilendiriyor hem aşılarını yapıyor. Vatandaşlar aşı noktalarına minareden Türkçe ve Kürtçe anonslar yapılarak ve muhtar aracılığı ile çağrılıyor. 

Vatandaşları aşı olmaya ikna etme çalışmaları kapsamında, İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Mehmet Gülüm de Viranşehir’in Ekindöver (Cendere) Kırsal Mahallesi’ne gitti. Burada aşı olan vatandaşlarla bir araya gelen Müdür Prof.Dr.Gülüm ekiplerin mahalleye 4 kez geldiğine dikkat çekti ve “Bilindiği üzere bütün Türkiye’de yoğun bir şekilde aşılama seferberliği ve çalışmaları var. Bu kapsamda Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü olarak, Hizmet Başkanları, İlçe sağlık Müdürü ve idareciler ile birlikte Viranşehir’in aşı oranları düşük köylerindeyiz. Biz de Siverek İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Uğur Kutluay ve aşılama ekiplerimiz ile birlikte Ekindöver (Cendere) köyündeyiz. Viranşehir’in bu mahallesinde aşı oranı %50 civarında, muhtarımızla mahalleye gelmeden görüşüp ve burada aşı eksiği olan, aşısını yapmamış olan, vatandaşlarımızın geleciğimizden haberdar edilmelerini istedik. Aşıları olmayan ve aşı eksiği olan vatandaşlarımız aşılarını olmaya başladılar. Camiden anons edilerek köye geldiğimizin bilgisi ahaliye duyuruluyor. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu mahalleye dördüncü gelişimiz. Buranın aşıları tamamlanana kadar gelmeye devam edeceğiz. Yani dört defa daha gelmemiz gerekirse geleceğiz. Halkımızın Aşılarının tamamlamasını istiyoruz. Bu amaçla buralardayız ”dedi.

Ekindöver Mahalle Muhtarı Eser Yetgin ise ekiplere şu sözlerle teşekkür etti:

 “Aşı ekibi sağlımız için ev ev dolaşıyor. Vatandaşları aşılıyorlar. Dördüncü defa mahallemize geliyorlar. Sağlık Çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

MÜDÜR PROF.DR.GÜLÜM’DEN HASTANE ZİYARETİ

HABERLER  Pandemide son durum açıklandı!

Müdür Prof.Dr.Gülüm daha sonra hizmet başkanları ile birlikte Viranşehir Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulunarak, hasta ve hasta yakınları ile sohbet edip geçmiş olsun dileklerini iletti.

Viranşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Yusuf Altunöz ve Viranşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr.Kutluay yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Müdür Prof.Dr.Gülüm sonrasında sağlık personelleri ile sohbet ederek taleplerini dinledi. Aşılama süreci ve pandemide gösterdikleri özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı sağlık çalışanlarına teşekkür etti. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.